henk aa verlaat cuby en the blizzards

Aa is eigenaar-directeur van Beaphar, maar daarnaast hield hij zich vooral bezig met het managen van Cuby & The Blizzards. “Veertien jaar geleden ben ik begonnen als manager. Sindsdien hebben we Cuby aardig op de kaart gezet. Ik heb me altijd op vrijwillige basis voor de band ingezet. Ik heb er nooit geen stuiver voor gekregen. Zelfs als we uit eten gingen, dan betaalde ik wel eens,” vertelt Aa.

De band liep op rolletjes totdat Muskee en Aa in het voorjaar een discussie kregen over de aanpak van de nieuwe Cats Lost tour. De band ontving in 2009 de gouden plaat voor de door Daniël Lohues geproduceerde plaat. Muskee was van mening dat de nieuwe tour een succes zou worden, waardoor hij promotie niet nodig achtte. Aa daarentegen geloofde niet in dat succes en vond het wel nodig de nieuwe tour te blijven promoten. Aa: “Ik had een optreden in ‘De Wereld Draait Door’ kunnen regelen, maar Harry wilde niet voor één minuut optreden. Ook moest ik een aantal radioprogramma’s afzeggen omdat Harry dat niet nodig vond.”

Dus besloot Aa dat het beter was er een punt achter te zetten, omdat Muskee toch wel zijn eigen gang ging. “Tegen Harry was helemaal niets in te brengen”, zegt hij. Daarmee komt er abrupt een einde aan de carrière van Aa als manager van Cuby & The Blizzards. Toch was keuze voor Aa niet erg moeilijk. “Ik wens iedereen bij Cuby het beste toe, maar van mij hoeft het op deze manier niet meer,” licht hij toe.

Overigens is Aa niet de enige die vertrekt bij de band. Bassist Herman Deinum was solidair en besloot naar aanleiding van het conflict tussen Aa en Muskee ook op te stappen. Op de nieuwe tour neemt Cuby Feico Nijdam mee als bassist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.