Home / archiefcentraal / heksenkring terug bij mok werfjes

heksenkring terug bij mok werfjes

In een lange rij stonden de tachtig poppen van aluminiumfolie in de grond gedrukt bij de MOK-werfjes. Door wind en maneschijn glitterden de poppen. Zo beeldde Van Westing ‘s avonds een ‘Dans van de zalige geesten’ uit. “Door het gekleurde licht dat op de poppen gericht stond, zag het er prachtig uit,” vertelt Van Westing, “Maar helaas door het stormachtige weer tijdens Stöppelhaene hebben we alles meerdere malen moeten weghalen en het opnieuw opbouwen kost heel veel tijd. Daarom heb ik er nu maar een ‘heksenkring’ van gemaakt.”

En zo verzint Van Westing, die inmiddels al tien jaar in het vak zit, iedere keer weer iets bijzonders in zijn karakteristieke atelier aan het kanaal en wil hij de mensen laten zien dat er allerlei dingen mogelijk zijn op het gebied van kunst.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.