Home / archiefcentraal / heeten al bij de entree duurzaam

heeten al bij de entree duurzaam

Deze week is het eerste bord door burgemeester Piet Zoon persoonlijk aan het plaatsnaambord aan de Holterweg bevestigd, in het bijzijn van de stuurgroep Heeten Duurzaam Dorp. De burgemeester roemde het initiatief om Heeten energiezuinig te maken, dat door Dominique Doedens, Arnold Geerdink en Laurens Loohuis is genomen.

Voorzitter van Plaatselijk Belang Arnold Geerdink meldt niet zonder trots: “Inmiddels bestaat de stuurgroep uit elf personen, die in werkgroepjes onderdelen van het projectplan gaan uitwerken.” Met name wordt gekeken hoe op korte termijn energiebesparingen behaald kunnen worden.

Daarnaast wordt Zonnekracht Heeten verder ontwikkeld. Dominique Doedens legt uit: “Met Zonnekracht worden 1.500 zonnepanelen collectief geplaatst, waarbij een deel van de opbrengst in een soort ‘dorpsfonds’ komt voor het aanjagen van nieuwe sociaal cultureel maatschappelijke ontwikkelingen in Heeten.” Over een maand komt de stuurgroep weer bijeen en later in het najaar zal in een dorpsbijeenkomst de plannen worden toegelicht.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.