heeten al bij de entree duurzaam

Deze week is het eerste bord door burgemeester Piet Zoon persoonlijk aan het plaatsnaambord aan de Holterweg bevestigd, in het bijzijn van de stuurgroep Heeten Duurzaam Dorp. De burgemeester roemde het initiatief om Heeten energiezuinig te maken, dat door Dominique Doedens, Arnold Geerdink en Laurens Loohuis is genomen.

Voorzitter van Plaatselijk Belang Arnold Geerdink meldt niet zonder trots: “Inmiddels bestaat de stuurgroep uit elf personen, die in werkgroepjes onderdelen van het projectplan gaan uitwerken.” Met name wordt gekeken hoe op korte termijn energiebesparingen behaald kunnen worden.

Daarnaast wordt Zonnekracht Heeten verder ontwikkeld. Dominique Doedens legt uit: “Met Zonnekracht worden 1.500 zonnepanelen collectief geplaatst, waarbij een deel van de opbrengst in een soort ‘dorpsfonds’ komt voor het aanjagen van nieuwe sociaal cultureel maatschappelijke ontwikkelingen in Heeten.” Over een maand komt de stuurgroep weer bijeen en later in het najaar zal in een dorpsbijeenkomst de plannen worden toegelicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.