handen uit de mouwen op natuurwerkdag

Wilgen knotten in Heeten en Lierderholthuis, Bomen verwijderen van de heide op de Lemelerberg of het Veermans Hof in Wijhe winterklaar maken. Op de Natuurwerkdag op zaterdag 6 november kun je vrijwillig je handen uit de mouwen steken. Op de dag kun je ook in Salland aan de slag om het gebied op te knappen. Om precies te zien wat en waar de werkzaamheden plaatsvinden kun je kijken op de website staging2.natuurwerkdag.nl. Tevens kun je je daar inschrijven.

Landschap Overijssel coördineert de Natuurwerkdag in de provincie Overijssel en verzorgt onder andere de gereedschappen die nodig zijn. Op de Natuurwerkdag kunnen mensen een bijdrage leveren aan het beheer van natuur en landschap. Door verschillende werkzaamheden uit te voeren in het Overijsselse landschap, krijgen bedreigde plant– en diersoorten weer een opgeknapt leefgebied.

In de provincie Overijssel betekent dat bijvoorbeeld het snoeien van griend en het knotten van wilgen voor steenuilen. Ook het uitzetten van jonge bomen, het vrij snoeien van de fiets– en wandelpaden en het plaggen van de hei gebeurt op 6 november. Dit houden beheerders, eigenaren en vrijwilligers het hele jaar wel bij, maar op de Natuurwerkdag kan iedereen zijn steentje bij dragen. En er is genoeg te doen, dus alle hulp is welkom, van zowel jongeren als ouderen.

Jongeren kunnen door mee te doen aan de Natuurwerkdag ook meteen hun maatschappelijke stage vervullen. Iets betekenen voor de natuur, gezellig met heel veel mensen tegelijkertijd in het Overijsselse landschap aan de slag en punten scoren voor school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.