haen sport en commercie gaan prima samen

De beloning voor Edwin en Jacqueline is er dan eindelijk. Los van het feit wat de benoeming “ROJA van het jaar” waard is, deze mensen hebben niet alleen getoond dat zij lef, geduld en ambitie hebben en ondernemend zijn, maar zeker ook dat commercie en sport prima samen kunnen gaan.

Nu ben ik niet zo’n uitslover die wekelijks of dagelijks mij de pleuris zweet in een fitnessruimte, ik heb meer met teamsporten. Er zijn genoeg mensen die zeggen die zeggen: ”Ik sport wanneer het mij uitkomt en ik wil die verplichtingen bij de clubs niet!”. Iedereen kan kiezen wat hij of zij wil.

Bij Edwin en Jacqueline kun je prima terecht en je weet dan ook dat je goede begeleiding krijgt.

De beide ondernemers zijn ook niet te beroerd om clubsporters met raad en daad terzijde te staan als er bijvoorbeeld weer eens een blessure is ontstaan.

Deze gratis reclame voor het Raalter bedrijf, dat van een kleine ruimte aan de Almelosestraat doorgroeide naar een paar prachtige panden met een uitstraling van deze tijd, zal mij wellicht een gratis abonnement opleveren. Maar ja, dat is aan mij niet besteed.

Ik heb een blauwe maandag in Ramele doorgebracht en zweette me het lazarus. Op zich wel lekker, maar er liepen zoveel van die mutsen rond die het steeds hadden hoeveel kilo’s die al van hun riante omvang waren verdwenen en van die patsers die hun borstkas nog steeds niet breed genoeg hadden.

Ik ken mensen die bijna verslaafd zijn aan allerlei vormen van fitness. Zoals je ook verslaafd kunt zijn aan teamsporten als voetbal, handbal, hockey of volleybal.

Teamsporten zijn bijna ook altijd contactsporten. Dat heb je bij fitness weer niet. Niemand die je onderuit haalt, of een dreun geeft. Trouwens, de sport met de meeste contacten is volgens mij volleybal. Een netje weerhoudt je ervan de tegenstander aan te raken, maar het onderlinge contact is grenzeloos.

Tel maar na: als je gewonnen hebt, heb je 3 sets van minimaal 25 winstpunten. En elke keer als je een punt scoort ga je lekker blij naar je medespelers, slaat hem of haar eens lekker op de kont, slaat de handen om elkaar heen en de high fives zijn evenredig. En je hebt bij volleybal ook nog een risico op een vijfsetter, dus tel uit de contacten. Bij voetbal duikelen ze over elkaar heen na zo’n beetje elk doelpunt en als ik zo af en toe eens bij de handbal kijk, valt het mij op dat spelers elkaar helemaal niet omhelzen na een doelpunt en dat kunnen er wel 25 of meer per wedstrijd zijn.

Geen contacten bij de fitness? O ja, toch wel. Je ziet wel eens van die groepjes meiden binnen komen en de tendens is tegenwoordig: een innige omhelzing. Dat doen ze niet alleen bij de fitness, dat doen ze overal. Al SMS’end lopen ze elkaar tegemoet en met hoog verheven stemmetjes vliegen ze elkaar om de hals. Zal wel een signaal des tijds, een hype, zijn. Dat dachten wij ook van fitness, jarengeleden.

Edwin en Jacqueline hebben bewezen dat een hype geen hype hoeft te blijven, maar een serieuze en gezonde bezigheid kan zijn.

Ik gun iedereen zijn fitness, maar het is niks voor mij.

Maar ja, wie ben ìk?

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.