haarsman na 46 jaar bij disselhorst de vut in

Afgelopen vrijdag vierde Joop Haarsman zijn afscheidsreceptie bij Winkels Disselhorst Installatietechniek in Raalte. Hij was vanaf 1964 in dienst, dus ruim 46 jaar.

Volgens traditie werd Joop samen met zijn vrouw thuis opgehaald in een oldtimer en onder luid getoeter van de bussen van zijn collega’s werd er richting de Leeren Lampe gereden.

Jos Tijink, directeur van Winkels Disselhorst had in zijn toespraak voor Joop alle aandacht voor de mens achter de monteur Joop. Joop was zeker een monteur met wie rekening werd gehouden binnen het bedrijf, mede vanwege zijn inzet en kennis.

Joop begon als 15-jarige met de eenvoudige klussen: het opruimen van de werkplaats en zelfs het onderhoud van de groentetuin. Maar dat veranderde snel door zijn leergierige instelling. Hij heeft alle grote gebouwen van Raalte en omgeving gezien van binnen. In de beginjaren was het natuurlijk nog werken met olie gestookte installaties: dat was niet altijd fijn, want je kwam er altijd anders uit dan dat je er in was gegaan. Maar Joop was er altijd als de kippen bij als het om nieuwe technieken ging. Na verloop van tijd schakelde hij over naar de service afdeling. Deze afdeling paste prima bij hem, omdat Joop een echte service gerichte instelling heeft. Zelfs in het telefoonboek stond lange tijd zijn naam onder die van Disselhorst, zodat klanten in de avonduren altijd een monteur konden bereiken.

De tijden zijn enorm veranderd en Joop ging daar makkelijk in mee. De laatste jaren was hij werkzaam als meet- en regeltechnicus en was hij betrokken bij alle grote projecten van Winkels Disselhorst. Met enkele anekdotes sloot Jos Tijnk de toespraak af. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er bij de Leeren Lampe nog gezellig nagepraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.