gordelcampagne van start in overijssel

Op basisscholen St Willibrord, Prins Willem Alexander en Ter Stege vindt de aftrap plaats van de gordelcampagne in Overijssel. De kinderen uit groepen drie en vier worden gemeten. Met een meetbewijs in de hand kunnen ze hun ouders laten zien of ze met of zonder kinderzitje (wel met de gordel om) op de achterbank mogen zitten. 1 meter 35. Zo hoog ligt de lat om kinderen zonder kinderzitje veilig op de achterbank van de auto te vervoeren.

“Hey kijk! Wie hebben we hier? Goochem Goochem het Gordeldier! Ik vind jou echt gigagoed als je zelf je gordel omdoet!”. Met een speels liedje probeert Veilig Verkeer Nederland de boodschap, goed en veilig gebruik van autogordels en kinderzitjes, aan zowel ouders als hun kinderen over te brengen.

Op basisscholen lopen de kinderen onder het meetpoortje van Goochem (het beeldmerk van de campagne) door en krijgen een informatiepakketje mee naar huis. In het tasje zit een brief, informatiefolders en speeltjes voor de kinderen, waaronder een clip van Goochem die je aan de autogordel kunt bevestigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.