gezellig druk op de o van overijssel

Zowel de fietsers als de mensen bij de verschillende activiteiten waren in hun nopjes met de fietstocht die aangekondigd werd als ‘het langste dorpsfeest’. “Wat een prachtige route is dat. Als ik de tijd heb ga ik die hele O nog eens een keer in een paar dagen fietsen”, aldus een deelnemer op de dijk tussen Herxen en Wijhe. Bij Middel waren de dames van het ezelverblijf druk fietsers van een ballon te voorzien. Niet alle passanten waren de O aan het fietsen, maar werden gewoon deelgenoot gemaakt. Op het knooppunt aan de Enkstraat in Wijhe had Plaatselijk belang het klokslag 14.00 uur flink druk alle fietsers van een ballon te voorzien. Daarna werd het wat rustiger. ‘Het langste dorpsfeest’ duurde tot 17.00 uur. Op verschillende plekken is daarna een gezellig buurtfeestje gehouden, zoals bij Rustpunt De Theepot aan de Zandbelterbrug in Lettele.

De O van Overijssel is een van de zomerfestivals van de provincie Overijssel. SLeM tekent voor de organisatie. In juni werd op de grootste cirkel binnen de grenzen van de provincie gewandeld met een metershoge knalrode bol. Daarna is de route omgeturnd tot fietsroute (kaarten te krijgen bij de VVV’s). Zondag waren er zo’n honderd activiteiten op de cirkel waarlangs mensen konden fietsen.

Het is nu nog niet afgelopen met de O. Zo zijn er plannen de fietsroute blijvend te maken, dus ook te bewegwijzeren. Er komt een documentaire van het festival in zijn geheel, om op die manier de verhalen blijvend vast te leggen. Ook is het de bedoeling ter vereeuwiging plukjes bomen op de route neer te zetten.

Doel van alle activiteiten is de verschillende windstreken van de provincie met elkaar in contact te brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.