gewoon carolien sallandse nuchterheid

‘Ik laat me niet leiden door mijn gevoel en al zeker niet door mijn emoties, ik ben kalm en bedachtzaam’, zeggen vele nuchtere Sallanders. O, ja? De drijfveer is geen blijvend geluk, geen liefde of gezondheid, maar geld, of in elk geval minder geld betalen, namelijk de 40 % Korting bij de Karwei; mensen staan een uur voor de opening al voor de deur.

De Acacialaan geblokkeerd. Nergens is meer een parkeerplaats te vinden; parkeerplaats vol, bermen vol en zelfs de iepensingel en daar de wijk in; vol auto’s. Auto’s met aanhangers bestuurd door mensen die normaal nooit met aanhanger rijden en nu gaan ze de overvolle parkeerplaats op… Moeder, de vrouw staat achter de aanhanger; ‘kom maar achteruit, kom maar, ooooo, stop, vooruit, naar links, links, naar rechts, huuu , hmmm…”

Woensdag naar de Karwei om jouw artikelen uit te kiezen en misschien te verstoppen zodat jij deze voorwerpen met de extra korting van donderdag snel kunt vinden. Grote winkelwagens vol met spullen die de mensen ooit in de toekomst misschien wel nodig zouden kunnen hebben. 30 graden binnen; jassen, vestjes uit, riemen los en dik een uur wachten in de rij bij de kassa. Bestuurders van auto’s die nergens meer op letten; twee auto’s volkomen in elkaar, gelukkig geen gewonden. Genoeg ramptoeristen.

Trots de goedkope aankopen uitpakken en opruimen voor ooit. Nuchtere Sallanders? Ach, als het ons uitkomt, vermoed ik. Www.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.