gewoon carolien overgave

Een meneer komt de praktijk binnen. Hij is erg faalangstig, heeft angst voor het leven, heeft nare ervaringen uit het verleden en angst voor de toekomst vooral met betrekking tot werk. Het beïnvloedt alles in zijn leven. Hij wil weer in balans komen. In zijn lichaam en geest is er veel angst, maar ook een soort van dwingend stemmetje. Het stemmetje lijkt zijn hele wezen te beïnvloeden. Ik ervaar het als muiterij.

Er is een kapitein op het schip, maar de onderdanen hebben het schip overgenomen en zoals het nu lijkt, hij zit namelijk al voor de tweede keer in zo’n fase, lijkt de kapitein in eerste instantie het gevecht te hebben opgegeven. Hij (de kapitein) luistert op het moment alleen maar naar dat dwingende stemmetje in hem, loopt van hot naar her en kan door de onrust in zijn lichaam alleen maar bewegen en blijven denken. In de spirituele wereld noemen we dat stemmetje ons ego. De kapitein is ons ‘zelf’, je ‘ziel’,‘dat wat meer is in jou’. Elke ziel heeft een niveau van ontwikkeling, vaart zijn eigen koers. Het stemmetje kan op elk niveau van ontwikkeling, vaak door angst, het schip (deels) overnemen. Wat doe je dan?

Deze meneer heeft veel angst in zijn lichaam, dus de kapitein mag-als hij dat wil-zijn ego inzetten om zijn angst te overwinnen en zo voorzichtig het schip weer overnemen. In Salland zeggen we: geef jezelf een schop onder de kont en mobiliseer je wilskracht! Jij bent de kapitein! Jouw leven vaart deze koers, jij staat aan het roer, soms een beetje naar positief, soms een beetje naar negatieve beleving, in elk geval kun je alles bekijken (waarnemen, bewust worden)! Tijdens rustperiodes kan de kapitein mijmeren over wat er allemaal aanwezig was in het leven, misschien trots zijn op wat er bereikt is, jezelf waard vinden dat het leven je blijkbaar een nieuwe koers laat varen en beseffen dat je door de muiter in jou nu maar wat aan het dobberen bent. Het stemmetje hoort bij ons, de angst is ook menselijk, maar ga je kiezen voor deze muiterij of kies je voor liefde voor jezelf en het leven?

Discipline aanbrengen in je innerlijke geesteswereld is niet makkelijk, zeker als de gedachten en gevoelens je overweldigen. Maar ja, je bootje vaart verder, het Leven gaat door, je kunt vaak toch niet anders. Op zulke momenten is het handig om alles in je over te laten aan ‘dat wat meer is in jou en om je heen, aan het leven. Een soort van ‘uw wil geschiede’. Beseffen dat je meer bent dan alleen mens. Overgave aan ‘dat wat er is’. Stap voor stap kan de kapitein dan weer waarnemen wat er nu in het leven langskomt en gelukkig zijn met zichzelf en het leven.

Wat voor koers vaar jij? Hoe is je beleving daarin? Hoe is het met jouw overgave?

Heb je hulp of begeleiding nodig bij het onder woorden brengen van je koers of het disciplineren van je innerlijke wereld, neem gerust contact op via 0572-358181 (op maandag, dinsdag en donderdag).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.