gemeente verplaatst reclamebord

Een woordvoerder van de gemeente Raalte benadrukt dat er geen juridische fouten aan de kant van de gemeente zijn gemaakt. “De vergunning voor het plaatsen van het bord is op juiste wijze verkregen. Ook is de procedure die daar aan voorafgaat goed doorlopen en getoetst op de wettelijke kaders. Het besluit heeft zes weken ter inzage gelegen, toen zijn er geen bezwaren bij ons gemaakt. Er is dus geen formele aanleiding voor het verplaatsen van het bord.”

Pas toen het bord vorige week maandag geplaatst werd, heeft Rijkswaterstaat wat aan de gemeente Raalte laten horen. “Juridisch is er niks aan de hand,” vertelt de woordvoerder van de gemeente Raalte. “Maar als het bord mogelijk leidt tot verkeersonveilige situaties, dan moet er wel wat gebeuren.” Het bord wordt nu ongeveer 4 meter naar achteren verplaatst, naar de andere kant van de parkeerplaats voor carpoolers. “We hebben afgelopen week overleg gehad met Rijkswaterstaat over dit bord en samen zijn we tot deze oplossing gekomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.