freek lier wint appelloop voor vijfde keer

Door vooral een sterke groei in het aantal deelnemers aan de 5 en 10 km passeerde het totaal aantal deelnemers bij de Appelloop dit jaar ruim de 500. De harde wind maakte het de lopers moeilijk, maar de voorspelde regen bleef lange tijd uit.

De Deventenaar Johan Kats sloeg weer hard toe op de 10 km. Hij werd ruimschoots eerste. Erg opvallend bij de 10 km was de aanwezigheid van Nederlands marathonkampioene Irene Kalter. Met een voorsprong van meer dan 5 minuten op de tweede dame kwam ze over de streep.

De Rabobank was ook dit jaar de sterkste bij de bedrijvenloop, waaraan door 19 teams werd deelgenomen. Jansen en Venneboer uit Wijhe eindige als tweede. Doordat het team van Carinova uit alleen vrouwen bestond kon gebruik gemaakt worden van de regel dat er een aftrek van 15% van de tijd kan plaatsvinden. Het leverde een derde plaats op. De afwezigheid van het team bij de prijsuitreiking doet vermoeden dat de regel bij Carinova niet bekend was.

De traditie dat de Prins Willem Alexander School er met de kisten appels vandoor gaat, blijft ook dit jaar gehandhaafd. De kisten worden geleverd bij de school die verhoudingsgewijs het meeste deelnemers te zien heeft gegeven. De jeugdlopen toonden aan dat het enthousiasme onder de jeugd in Olst-wijhe om te sporten nog steeds groot is.

Uitslagen

1100m jongens t/m 9jr 1. Jesse Hanekamp, 2. Kevin Oosterhuis, 3. Marijn Beijer

1100m meisjes t/m 9jr 1. Marit Hanekamp, 2 Rixt ter Woord, 3. Esmee de Ruiter

1100m jongens 10 t/m 12 jr Leon Ruijter, 2. Jelmer Tiemessen, 3. Thomas Bennink

1100m meisjes 10 t/m 12 jr Lynn van Zijl, 2. Joyce Vrielink, 3. Floor Liefers

2300m jongens 1. Tim Liefers, 2. Sander Kloosterziel, 3. Roy van Zijl

2300m meisjes 1. Martha Tiel, 2. Mylena Floor, 3. Sylvana Wijers

5000m heren 1. Freek Lier, 2 Melchior van der Pol, 3. Frank Hutten

5000m dames 1.Lotte Huiberts, 2. Nienke Dijk, 3. Renate Smit

10.000m heren 1. Johan Kats, 2. Jendo Visser, 3. André Knol

10.000m dames 1.Irene Kalter, 2 Manon Herbert, 3. Jorinde de Fraiture

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.