fietsen deur de blubber op de diekdaegen

Aangezien de animo voor de jaarlijks georganiseerde wielerronde voor amateurs steeds minder werd, is besloten dit niet meer te organiseren. Hiermee kwam echter het parcours voor de jaarlijkse Dikke Bandenrace ook te vervallen. Er werd naar iets nieuws gezocht en dat werd een veldrit in het tijdens de Diekdaegen steeds meer gebruikte Park Wijhezicht.

In samenwerking met de Wielervereniging CRT uit Raalte was een parcours uitgezet dwars door het Park Wijhezicht waarbij diverse slaloms tussen de bomen door en zelfs vlak langs het water gefietst moest worden.

De jeugd werd ingedeeld in diverse leeftijdscategorieën en mocht op een door CRT ter beschikking gestelde mountainbike met een fietshelm en rugnummer op door het park fietsen. Dit tezamen met het modderige parcours zorgde ervoor dat het een echte veldrit werd waarbij niemand met schone kleding van de fiets afstapte. Ondanks het wat regenachtige weer was het een zeer geslaagd evenement dat volgend jaar zeker weer een vervolg zal krijgen.

Winnaars: Groep 5 (meisjes): Mijs v.d. Pol (St. Jozefschool). Groep 5 (jongens): Mick Marsman (St. Jozefschool). Groep 6 (jongens): Jort Morrenhof (St. Jozefschool). Groep 7 (jongens): Jelle Brouwer (Peperhofschool) Groep 8 (jongens): Leon Ruyter (St. Jozefschool)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.