eerste raalter lifestyle modefestival

Tijdens de twee anderhalf uur durende shows zullen 43 bedrijven zich presenteren met dames-, heren- en kindermode, sieraden, brilmode, lingerie, schoenmode, haarmode, fietskleding en bedrijfskleding. Daarnaast is op de grote Markt een autoshow en voor de kinderen is er een speciaal kidsplein. De organisatie is in handen van Walter Creatief. Wethouder Roger de Groot tekent om 13.00 uur op De Plas voor de officiële opening van het Lifestyle Modefestival. De eerste show begint om 13.30 uur en de tweede om 15.30 uur.

Het Lifestyle Modefestival is een voortvloeisel uit de modeshows van RMP in samenwerking met het ROV. ,,Na zoveel shows was het tijd om een keer met iets anders te komen’’, vertelt organisator Peter Walter. Na veel denkwerk werd besloten om er iets groots van te maken, een speciale zondag zelfs. ,,Het wordt een enorme happening. Elke winkel presenteert zich op zijn eigen manier en maakt daar heel veel werk van. Deze première met zoveel deelnemers en enthousiaste vrijwilligers is heel spannend en vormt ook een testcase voor de komende drie jaar.’’

Voor dat de show kan beginnen legt Haarco, ‘de sfeermakers uit Raalte’ het rode loper circuit van 750 meter aan. De firma Hersch is verantwoordelijk voor het geluid, techniek en de speciale catwalks op De Plas, bij de Haenehof, plein Zwaan/Jorink en plein van der Most (hoek Nieuwe Markt/ Grotestraat). Rond de catwalks bevinden zich terrassen zodat het publiek zittend en genietend van een hapje en een drankje de show kan bekijken. Elke catwalk heeft een eigen presentatrice. Na elke show lopen de deelnemers over de rode loper naar de volgende catwalk om zich vervolgens daar opnieuw te presenteren. Dat betekent dat het publiek kan blijven zitten omdat alle 250 deelnemers aan hen voorbij trekken. Tussen de bedrijven door zijn er optredens van zumbadansers van het Lifestyle Center en dansgroep Forest van Quick Raalte.

Het Lifestyle Modefestival wordt om 17.00 uur afgesloten met een optreden van feestduo Helemaal Hollands op de Grote Markt.

Tijdens het feest worden geen fietsen toegelaten in de promenades. Fietsen kunnen gratis geparkeerd worden in de bewaakte stalling aan de Munstersestraat. Automobilisten kunnen hun auto’s deze dag gratis parkeren bij het centrum. Op het pleintje bij Dorie Haarman wordt een speciaal kidsplein ingericht. Hier zorgen studenten van Landstede Salland en Zwolle dat de kleintjes zich uitstekend vermaken met allerlei spelletjes, schminken, een luchtkussen en andere pret.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.