eerste kunst kijk route een succes

Het was de eerste keer dat de Kunstkring Raalte de Kunst Kijk Route organiseerde, dus was het maar de vraag hoeveel belangstellenden er zouden komen op dagen. Gelukkig voor de organisatie meldden ’s ochtends om 10.00 uur de eerste bezoekers al.

Tot ruim na 17.00 uur bleven vervolgens de kunst- en cultuurliefhebbers toestromen en niet alleen uit Raalte. Een kunstminnend echtpaar uit Zeeuws-Vlaanderen had op een vakantiebeurs een weekend Raalte gewonnen en viel uitgerekend dit weekend met de neus in de boter. Zoveel kunst en cultuur te zien en beleven in één weekend. Ze namen zich voor om volgend jaar zeker terug te komen.

De kunstliefhebbers konden genieten van mooie, originele, afwisselende, verrassende kunst op evenzo ongewone expositie-locaties: huiskamers, garages, schuurtjes, tuinen en zelfs een voormalig koetshuis waren als volwaardige galeries ingericht.

De bezoekers kregen veelal een persoonlijke rondleiding langs de kunstwerken en indien gewenst, uitgebreide uitleg over de getoonde werken, over het materiaalgebruik, over de techniek, over kleur of onderwerpkeuze. Onder de kijkers waren ook velen die zelf graag schilderen of kunstzinnig bezig zijn en die interesse toonden in een lidmaatschap bij de Kunstkring.

Toen na de middag de zon doorbrak stond op veel adressen de teller al voorbij de 100 bezoekers. De expositie in de werkruimte op het Hoftheater, waar veel kunstliefhebbers hun route startten, kwam zelfs ruim voorbij de 200 bezoekers en op veel locaties was nauwelijks tijd om te tellen. De Kunstkring gaat er van uit dat soortgelijk evenement voor herhaling vatbaar is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.