eerste gastexpositie virtueel museum raalte

Het Virtueel Museum Raalte (VMR) nodigt met enige regelmaat markante kunstenaars uit om materiaal te leveren ten behoeve van een gastexpositie. Joke Proper, beeldend kunstenaar uit Olst, bijt het spits af.

Het VMR bevordert de actieve en passieve kunstparticipatie in de gemeente Raalte. In het VMR exposeren kunstenaars, scholen en culturele verenigingen uit de hele gemeente. Ter inspiratie zal het VMR af en toe ook werk van kunstenaars van buiten de gemeente laten zien in zogenaamde gastexposities.

Proper maakt voornamelijk vrij werk, maar af en toe tekent ze of schildert ze op verzoek portretten. Mensen en menselijk gedrag inspireren haar. In het werk van Proper komen twee kanten van haar persoonlijkheid sterk naar voren: de gevoelige introverte kant en de spontane humoristische. Recentelijk wordt de rode draad in haar werk gevormd door situaties in het dagelijks leven die op het eerste gezicht heel gewoon en alledaags lijken, maar die mogelijk een diepere laag hebben. Hierbij spelen thema’s, passend bij haar leven en persoonlijkheid, die mensen raken zoals verstoppen, verlegenheid, emotie en passie. In 2009 heeft men haar gevraagd toe te treden tot het kunstenaarsforum ’t Sal. Een hele eer, gezien de geldende toelatingscriteria.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.