dubbele gevoelens bij sluiting boerhof

Talloze klanten grijpen nu hun kans om tegen aantrekkelijke prijzen meubels in huis te halen. Het is dan ook druk bij Boerhof Woninginrichting, met 7000 vierkante meter één van de grootste en meteen ook één van de bekendste meubelzaken in de regio. Na 37 jaar Boerhof Woninginrichting – Boerhof Projectinrichting wordt gewoon voortgezet – hebben Hilko en Corinne besloten de zaak te sluiten. “We zijn niet failliet, we kunnen onze leveranciers gewoon betalen. We willen alles netjes achterlaten”, aldus Corinne.

Hilko: “We hebben al langere tijd last van tegenwind, van grote zaken die met minimale service zo veel mogelijk meubels willen verkopen. Om ons te onderscheiden hebben we ons toegelegd op het leveren van kwalitatief hogere producten en het geven van advies. De inspanningen die we hebben gedaan, zien we helaas niet beloond. Zeker de laatste tijd door de crisis daalde het aantal aankopen sterk. Het wordt dan ook steeds moeilijker om de motivatie vast te houden.”

Dat ze de winkel moeten sluiten, is wel het minst waarop Hilko en Corinne zitten te wachten. “We hebben alles gegeven, maar het mag niet lukken. Dat is heel jammer. Jammer ook voor onze medewerkers. We hebben ze alle tien in een vroeg stadium van onze beslissing op de hoogte hebben gebracht. Sommigen werken al meer dan twintig jaar voor Boerhof, maar moeten nu op zoek naar een andere baan. Ze verstaan stuk voor stuk hun vak en daarom hebben we goede hoop dat ze elders in een mooie baan aan de slag kunnen gaan”, aldus Corinne.

Zelf heeft het ondernemerspaar nog geen idee wat ze gaan doen als de winkel eenmaal gesloten is. “We gaan eerst alles netjes afsluiten, daarna zien we wel verder”, aldus Hilko. “Een dienstverband kan aantrekkelijk zijn, maar misschien kiezen we wel weer voor het ondernemerschap. De toekomst zal het uitwijzen.” Corinne: “Gelukkig kunnen we nog relativeren. We beseffen dat we het met ons gezin goed hebben. Meer hoef je niet te wensen.”

Boerhof Woninginrichting houdt eind dit jaar op te bestaan. De naam Boerhof blijft voortbestaan in Boerhof Projectinrichters, dat aan de andere kant van de Heetense Dorpsstraat is gevestigd. Dit bedrijf houdt zich bezig met het inrichten van onder meer kantoren, bedrijven, ziekenhuizen en scholen. Ook zal dit bedrijf de garanties voor de gekochte producten blijven uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.