dss winnaar techvisie handbaltoernooi

De B-jeugd van DSS uit Heemskerk heeft zaterdag terecht het Techvisie jeugdhandbaltoernooi in Heeten gewonnen. Met acht punten op zak mocht de aanvoerster van het team de wedstrijdbal in ontvangst nemen. Zaterdag was ook de start voor de scheidsrechters van het Jonge Scheidsrechters Project. Aan het begin van de ochtend hadden zij al een shuttlerun afgewerkt om nog even hun conditie te testen.

Klokslag 10.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en openden Plus Severijn Heeten en DSVD het toernooi. Beide teams hadden er zin in en nadat DSVD een kleine voorsprong had opgebouwd van 5-3 was het de beurt aan Heeten. Vanuit een sterke verdediging werd snel omgeschakeld naar de aanval en zo wisten ze de achterstand om te buigen naar een voorsprong van 6 – 5. Vervolgens bleef het spannend en gelijk opgaan. Met nog halve minuut te spelen, 10 – 10 op scorebord, kreeg DSVD een enorme kans maar deze belande op de paal. In de daarop volgende aanval kwam de bal nog bij een vrijstaande speelster van Heeten die, nog net voor het eindsignaal klonk, de winnende treffer wist te scoren.

De tweede wedstrijd ging tussen Wijhe ’92 en DSS. Ook deze wedstrijd had een spannend verloop, hoewel DSS in beginfase wat sterker was. Wijhe ’92 knokte zich echter sterk terug en met nog enkele minuten te spelen was het nog 5 – 6 voor DSS. Wijhe ’92 probeerde nog wel de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte helaas net niet meer. In de allerlaatste seconden werd er nog strafworp gegeven aan DSS en door die te benutten werd het een eindstand van 5 – 7.

Vervolgens ging ook de laatste deelnemer van start, het team van V & L uit Geleen. Ze zijn al vanaf het begin van toernooi een welkome gast in Heeten en ze mochten het de eerste wedstrijd opnemen tegen het team van DSVD. DSVD wist het eerst te scoren maar na een 2 – 0 voorsprong was het toch V & L dat gelijk kwam en daarna het heft in handen nam. Via enkele snelle aanvallen door het midden kwamen zij op voorsprong. DSVD wist nog enkele keren een bal te onderscheppen en kon daaruit weer gelijk komen. Uiteindelijk konden ze die voorsprong ook vasthouden en werd het 5 – 7 in voordeel van DSVD.

Hierna was het een Sallandse aangelegenheid tussen Wijhe ’92 en Heeten. Twee teams die elkaar in de competitie ook tegenkomen en elkaar dus wel een beetje kennen. Dat bleek ook in de wedstrijd die lange tijd gelijk opging. Via 4 – 4 en 6 – 6 kreeg Heeten na iets meer dan een kwartier een twee minuten tijdstraf opgelegd. Daarin kon Wijhe ’92 een voorsprong nemen van twee doelpunten, maar even later was het alweer gelijk. Met nog vijf minuten te spelen nam Wijhe ’92 een beslissende voorsprong en was Heeten niet meer bij machte die in te lopen. Met een eindstand van 14 – 10 was Wijhe ’92 dan ook de terechte winnaar.

Even de tussenbalans opmakend blijkt dat de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Vier teams hebben twee punten, hoewel DSS en V&l nog maar een wedstrijd hebben gespeeld. Dat waren de volgende twee teams die in het veld kwamen. Daarin was met name in het eerste gedeelte DSS de sterkste en zij kwamen dan ook op een ruime voorsprong van 7 – 2. Daarna werd het wat rommeliger en deelden de scheidsrechters ook de nodige twee minutenstraffen uit. Daarvan profiteerde V & L het meest en ze wisten dan ook wel terug te komen maar kwamen op eind net iets tekort. Eindstand 10 – 8.

Daarna was het weer de beurt aan DSVD en Wijhe ’92. Hierin was Wijhe ’92 de bovenliggende partij en zij wisten ook wat aan het doelsaldo te doen, mocht dat nog belangrijk zijn voor de eindstand. Met 17 – 11 boekten zij een ruime overwinning.

Voor Heeten stond toen de belangrijke wedstrijd op het programma, tegen DSS dat nog ongeslagen was. Beide teams zagen dat belang ook in en waren erg voorzichtig in de beginfase en hadden moeite het eerste doelpunt te scoren. Pas na vijf minuten wist Heeten het eerste doelpunt aan te tekenen. Daarmee was de ban gebroken en werd er meer gescoord. Na twaalf minuten was het 4-3 en kreeg Heeten nog een strafworp die helaas werd gemist. Ook werd er in die periode wat steviger aangepakt, wat tot resultaat had dat er enkele twee minutenstraffen werden uitgedeeld. Daarvan profiteerde Heeten weer met enkele afstandschoten vanuit het midden die doel troffen en Heeten nam een 4 – 7 voorsprong.

Toen ze zelf echter met een speelster minder in veld stonden, was men nog te gehaast in het afronden, waardoor DSS te snel in balbezit kwam. En binnen korte tijd was de stand weer gelijk. Ook in de laatste vijf minuten was Heeten te onrustig en wilde het te snel tot een doelpunt komen. Met enkele technische hoogstandjes scoorde DSS wel en werd overwinning van 9 – 7 behaald en dus nog steeds de volle winst.

V&l tegen Wijhe ’92 was de volgende wedstrijd en daarin had V & L de mogelijkheid de eerste punten binnen te halen. Na een gelijkopgaande wedstrijd was het inderdaad V&L dat de wedstrijd won met 11 – 8.

Voor DSVD was er nog een kans om tegen DSS te laten zien dat ze ook niet voor niets naar Heeten waren gekomen en zij wilden DSS niet ongeslagen winnaar laten worden. In het eerste deel van de wedstrijd leek het daar ook aardig op en was het DSVD dat een voorsprong nam. Maar ze hadden niet de kracht dat de hele wedstrijd vol te houden en DSS stelde dan ook snel orde op zaken en liep uit naar een terechte overwinning van 11 – 6.

Als laatste wedstrijd volgde nog Heeten tegen V&L. Niet meer van belang voor de eindoverwinning, maar beide teams wilden er nog wel een leuke wedstrijd van maken. Het leek wel of V&L het beste tot het laatst had bewaard. Met verschillende snelle aanvallen door het midden werd menig doelpunt gescoord en aan Heeten zijde waren de krachten er eigenlijk uit. Na nog een laatste krachtinspanning werd de achterstand nog weer iets ingelopen maar de laatste wedstrijd van dit B-toernooi eindigde in 10 – 15 in voordeel van V&L.

Hiermee kwam een einde aan het toernooi voor de B-jeugd en kon de balans worden opgemaakt. Allereerst kon worden geconstateerd dat het een sportief toernooi is geweest welke gelukkig zonder blessures is verlopen. Ongetwijfeld zal er morgen wel iemand wat spierpijn hebben, maar naast het uitdelen van wat coolpacks hoefde de EHBO niet in actie te komen.

De einduitslag: DSS eerste met 8 punten, gevolgd door Wijhe ’92 met 4 punten. Met net iets minder doelpunten maar evenveel punten komt daarachter V & L. De vierde plek was echt een gedeelde plek, want DSVD en Heeten hadden beide twee punten en ook een precies gelijk doelsaldo. Ook deze dames kregen na afloop als versnapering een ijsje aangeboden en konden allemaal tevreden en vermoeid op weg naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.