den daas wil debat over dorpshuis

“Het genoemde besluit is voor de inwoners van Heino zeer teleurstellend,” aldus Den Daas. Hij vermoedt zelfs dat het uitblijven van het dorpshuis, het vertrouwen in de gemeente zal schaden. Daarnaast vindt hij dat eventuele alternatieven te vaag zijn, waardoor de geloofwaardigheid van een dorpshuisvoorziening in Heino “ernstig verzwakt.”

Of het debat daadwerkelijk op de agenda van de raad komt, is afhankelijk van de andere leden van de raad. Een verzoek tot interpellatie heeft tenminste 20% steun uit de raad nodig, dat komt in Raalte neer op 5 raadsleden.

Update:

De fractie van de VVD heeft inmiddels laten weten het verzoek te steunen. “Wij vinden het instrument ‘Interpellatiedebat’ eigenlijk een te zwaar middel. Wat ons betreft had het gewoon geagendeerd kunnen (of zelfs moéten) worden door het college. Omdat we het belangrijk vinden dat er op korte termijn duidelijkheid komt over hoe het nu verder gaat vinden we het prima dat we dit donderdag aan de agenda toevoegen. Er was een agendapunt weggevallen, dus dat komt mooi uit,” aldus Piet Pont namens de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.