de miljoenen van ed

Vervolg op Monopoly met Olst en Langs ‘start’ met Ton Strien.

Ed Pennink schat dat het hele project zijn woningcorporatie zo’n zeventig tot tachtig miljoen euro heeft gekost. Een flinke investering. “Gelukkig zijn we een solvabele club. Dus hebben we relatief goedkoop extern geld kunnen aantrekken van de banken. Dan is een degelijke financiële huishouding zeer belangrijk, toen en nu.”

Een groot deel van de gebouwde winkelruimte is inmiddels weer verkocht aan de winkeliers die allemaal de opties kopen of huren kregen. “Daarnaast gaan we bij de huurwoningen uit van een vijftigjarige exploitatie. De gemeente heeft ons toegestaan om kleine winsten te maken op de koopwoningen en dat geld hebben we weer gestoken in de exploitatie van de huurwoningen. Dat waardeer ik ook ten zeerste van de gemeente. Ze heeft ons de kans gegeven om iets te verdienen. Dat tekent de samenwerking.”

Ed Penninks is van mening dat SallandWonen en voorganger Het Saalien niet buiten de paden zijn getreden door op te treden als projectontwikkelaar. “We hebben altijd verantwoordelijk geopereerd. De schaal, de aantallen van dit project, dat was allemaal heftig. Maar het heeft allemaal in heel goed overleg met de gemeente plaatsgehad. We waren beide wederzijds afhankelijk. Dat heeft er ook tot geleid dat er vertrouwen bestond dat we dit samen konden afmaken!”

Toch blijft Penninks nog wel met een kleine kater zitten. “Toen we met dit project begonnen, hadden we economisch gezien de wind in de zeilen, maar nu staan er nog achttien koopappartementen in Westervoorde leeg. Die zullen we uitgebreid in de markt moeten zetten. En als het niet lukt zullen we ze misschien in de verhuur moeten gooien. We kunnen de markt helaas niet dwingen…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.