de boer die sterft bij de haere in olst

Op zondag 19 september wordt in de Spiegelkamer van havezate De Haere de literaire voorstelling ‘De boer die sterft’ voorgedragen door verhalenverteller Ben Hartemink. De voorstelling, naar het beroemde boek van de Vlaamse auteur/journalist Karel van de Woestijne, begint om 15.00 uur.

De Vlaming Karel van de Woestijne (1878-1929) was dichter, schrijver, criticus en journalist. Onder invloed van de Franse symbolisten werd Van de Woestijne één van de grote literaire persoonlijkheden uit het begin van de 20-ste eeuw. Van de Woestijne was een verfijnd Renaissance-dichter en een soepel woordkunstenaar. Zijn eerste gedichtenbundels ‘Het vaderhuis’ (1903) en ‘De gulden schaduw’ (1910) waren zwoel-zinnelijk. Daarna nam het geestelijke, het mystische de bovenhand zoals in ‘God aan zee’ (1926) en ‘Het bergmeer’ (1928). Ook zijn dichterlijk verhalend proza was interessant. Een prachtig voorbeeld daarvan is het bekende verhaal ‘De boer die sterft’ uit de bundel ‘De bestendige aanwezigheid’ uit 1918. Deze prachtige poëtische tekst staat hoog genoteerd in het repertoire van verhalenverteller Ben Hartemink.

Kaarten kosten 5 euro. De locatie van de voorstelling is Havezate De Haere is gelegen aan de Haereweg 4 in Olst. Reserveren kan telefonisch (0570 – 59 1500) of per e-mail: info@havezatedehaere.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.