danny de boer wint nk superbikes

Danny de Boer heeft namens het Lemelerveldse Serco Racingteam het laatste raceweekend van het seizoen fantastisch afgesloten. Vooraf was al duidelijk dat het er op het TT circuit van Assen in de dubbele wedstrijd flink om ging spannen. Met slechts drie punten voorsprong in het klassement op Arie Vos ging Danny de Boer de strijd aan met Vos om de kampioenstitel in de Dutch Superbikes.

In de kwalificaties op zaterdag noteerde Danny de vierde tijd. Doordat het in de tweede kwalificatie na enkele minuten begon te regenen werden de tijden niet verbeterd. De vierde plek uit de eerste training werd dus de startpositie voor beide races.

In race 1 ontspant zich een zeer aantrekkelijk gevecht om plek 2, 3 en 4 met Danny, Vos en Hommerson. Koploper Matej Smrz is dan al niet meer te achterhalen.

Danny zet in de laatste twee ronden een stevige eindsprint in en komt op de finishlijn 4 slechts honderdste tekort op Vos. Als de punten zijn opgeteld gaan Danny en Vos samen aan kop met 148 punten.

Race 2 was er één om in te lijsten. Vanaf de start tot halverwege de race neemt Danny bezit van de tweede plek, om daarna enkele ronden de koppositie over te nemen van Withag. Met nog drie ronden te gaan komen Smrz en Vos langszij. Eerst wordt Smrz teruggepakt door Danny om daarna in de allerlaatste ronde het achterwiel van Vos weer op te zoeken. Met een sublieme actie in de GT bocht zet hij zijn Ten Kate Honda voorbij Vos om als winnaar over de finish te komen. Door deze overwinning is het kampioenschap binnen.

Danny: “Het ging dit seizoen verassend goed. Na een aantal podiumplekken kreeg ik het vertrouwen dat ik in 2010 iets moois kon laten zien. Het team en ik zijn natuurlijk dolgelukkig met dit kampioenschap”.

Teamcaptain Henk Brouwer: “Het Serco racingteam heeft een ongelooflijk mooi jaar achter de rug. De doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen en enkele podiumplaatsen te pakken werd al snel bijgesteld door de goede prestaties van Danny, waarbij de dubbele overwinning op Spa Francourchamps in de regen wel het meest tot de verbeelding sprak. Vandaag heeft Danny laten zien in een rechtstreeks duel met Arie Vos dat hij de beste is. We gaan nu genieten van de overwinning en zullen volgend seizoen zeker weer van de partij zijn!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.