cult 2010 in kerk en moskee

Onder de titel ‘Opzoek naar het sublieme’ gaat Cult dit jaar exposeren in de kerken en moskeeën van Raalte. Kunstenaars beelden dit jaar het gekozen thema onder andere uit in schilderijen, fotografie, videokunst, LED kunst en interactieve kunst. In het weekend van 25 en 26 september zullen elf professionele beeldende kunstenaars uit Overijssel exposeren tijdens de culturele pelgrimstocht langs vijf locaties. Zaterdag om 12.00 uur is de officiële opening met onder andere een lezing van Eddo Evink, filosoof/docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Met de expositie wil Cult een beeldverhaal presenteren. Beelden zijn sterk en grillig tegelijkertijd. Ze vertellen aan ieder individu een ander verhaal. Het doel is om gedachten op gang te brengen en die naar een hoger plan te tillen. De expositie is volgens de organisatie geen routeplanner naar het sublieme. Het neemt je mee in het stille kijken, maar je moet wel steeds zelf blijven denken. Met de ogen open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.