creabea met joop van den enk

Joop wil ten eerste flink investeren in de band met zijn vaste gasten. “Vandaar dat we ook werken met een membershipcard. Die levert de eigenaar veel extraatjes en voordeeltjes op. Als het om de entree gaat alleen al 80 euro per jaar. We zijn ook van plan om extra acties en misschien zelfs activiteiten te organiseren voor de members. Verder zullen we bussen laten rijden naar de buurtdorpen en ook elke week eentje naar een wat verder gelegen plaats. We zullen ons daarbij vooral richten op plattelandsdorpen in de wijde regio. En wat ik zei, we zullen nu ook creabea moeten zijn. Anticiperen op komende ontwikkelingen, doelgroepavonden, noem het maar op! Dat is een constant proces. Het bestedingspatroon van de gemiddelde stapper is ook veranderd, daar moet je ook nog eens rekening mee houden. De jongeren drinken zich van tevoren in en beslissen tegen half twaalf wat ze de rest van de avond gaan doen. Als je het over creabea hebt: Ik zou eigenlijk tien keten op de parkeerplaats moeten neerzetten, ha ha! Nee, even serieus, daar hoeft niemand bang voor te zijn!”

Maar De Leeren Lampe is niet alleen een discotheek, de verschillende zaalruimtes kunnen ook door particuliere partijen worden afgehuurd voor feesten, partijen, congressen en vergaderingen en in het oude voorcafé wordt een servicecorner (een luxe snack/lunchbar) geopend. Joop heeft wat dat betreft ook het volste vertrouwen. “Zonder dat iemand ook nog maar het nieuwe interieur heeft gezien, zijn er nu al zeker vijftig tot honderd reserveringen gemaakt. Daaruit spreekt al heel veel vertrouwen, vertrouwen dat we niet willen beschamen. De reacties zijn nog steeds superpositief. Het pand leeft weer. Het zal weer een strak en mooi bedrijf worden. Al mijn familieleden, vrienden en kennissen helpen daar waar mogelijk mee. Tot aan de Stöppelkaters toe. Dat geeft wel aan dat De Lampe breed gedragen wordt. En dat is nodig ook, want zonder die steun had ik hier niet aan hoeven beginnen. Ook de buren zijn blij. We hebben alle bewoners van het gebied in een flinke straal om De Lampe een fles wijn cadeau gedaan. We hebben daarbij ook de intentie uitgesproken eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Vandaar dat we de hoofdingang nu aan de achterkant van het gebouw hebben gemaakt!”

Joop heeft over vier jaar de mogelijkheid om het pand te kopen van eigenaar Korbeld. Hij hoopt dan zover te zijn met De Lampe dat dat financieel haalbaar is. “Dat laatste had van mij niet in de openbaarheid moeten komen, maar dat is toch al gebeurd. Die koopoptie vormt voor mij een enorme drive om er hier iets moois van te maken. En die drive heb je nodig ook. Met zo’n uitgaangsgelegenheid als De Leeren Lampe kun je nooit op je lauweren rusten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.