concours luttenberg met streektintje

Het concours hippique voor tuigpaarden en hackney’s afgelopen weekend in Luttenberg, had een regionaal tintje. Zo werd naast het kampioenschap voor fokmerries en 6&7-jarigen, ook de streekrubriek boerenaanspanningen gehouden. Dit sprak de bezoekers erg aan.

Onder de stralende zon heeft het aanwezige publiek kunnen genieten van zowel regionale talenten als de landelijke toppers. Het was een enthousiast publiek dat de paarden en rijders kwam aanmoedigen, aan de mate van aanmoediging was vaak al af te leiden wie de publieksfavorieten waren.

De Boerenaanspanning is terug van weggeweest en werd dit jaar opnieuw verreden. Tien combinaties kwamen hun strijd voeren op het Luttenbergse strijdtoneel. Uiteindelijk won Largo, gereden door Albert Heuver uit Lemele. Tweede werd Rivera, gereden André van de Veen en derde Vizier met Herman Bosch uit Marle op de bok.

Zo waren er meerdere regionale rijders die het goed deden in Luttenberg. Bij de tweespannen Hackney’s wist Rovers uit Lemelerveld zich naar de eerste plaats te rijden, terwijl Zwartjens uit Raalte nog derde wist te worden in de enkelspan Ereklasse met Tivoli Sunday Boy.

Met een recordaantal enthousiaste toeschouwers, gedreven rijders met mooie tuigpaarden en Hackney’s en een uitstekend terrein heeft het Nationaal Concours Hippique in Luttenberg haar visitekaartje weer afgegeven.

Overige uitslagen:

Kampioenschap Fokmerries

pl nr Naam paard Vader Eigenaar/woonplaats Rijder

1 162 Wendelrose Manno J.Vink Papendrecht M.de Groot

2 271 Taunita Manno J.v.Wessel Zwartebroek H.Hammers

3 360 Welmoed Roy M H.v.Middelaar Boyl Eig.

Kampioenschap 6- & 7-jarigen

pl nr Naam paard Vader Eigenaar/woonplaats Rijder

1 112 Wonder Ganges H.v.d.Sluis Kamperveen R. v.d. Sluis

2 24 Wild Rose F Manno H.Fikse Doornspijk Eig.

3 8 Wow ! Manno H.v.Essen Vaassen Eig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.