bons 10 jaar op restaurant krieghuusbelten

“Ik ben een echt horecadier, en mijn vrouw ook. Wij houden van de omgang met de gasten, het stukje gezelligheid dat je kunt brengen. Het is ontzettend afwisselend werk. Dan sta je weer achter de bar, dan weer in de snackbar en dan weer in de keuken en je hebt altijd te maken met mensen die vrolijk zijn.”

Dirk Jan is al sinds ’85 actief in de horeca. Hij werkte onder andere in de luxe snackbar van zijn ouders in Elburg en toen die verkocht was als nachtkelner en –kok in een restaurant in Nunspeet. “In 2000 kreeg ik via via te horen dat er een restaurant te huur stond in Raalte”, vertelt hij. “Ik heb er twee keer een kijkje genomen en op 12 september 2000 heb ik de handtekening onder het contract gezet.” De eerste zeven jaar richtte Dirk Jan zich voornamelijk op de campinggasten van Krieghuusbelten, maar de laatste drie jaar is hij zich meer gaan richten op feestjes en kinderpartijtjes van mensen uit Raalte en wijde omstreken. En dan vooral in het winterseizoen (vanaf 1 oktober tot 1 april), maar ook gedurende de maanden april tot en met september zijn er mogelijkheden voor feesten of om gewoon een hapje te komen eten tot maximaal veertig personen.

Het restaurant heeft in de afgelopen jaren stapsgewijs een flinke metamorfose ondergaan. Vorig jaar is de restyling afgesloten met een nieuwe bar, plafond, verlichting, tafels, linnenwerk en meer. “En nu zijn we trots dat we mogen melden dat het zwembad dat naast ons restaurant ligt, overdekt zal worden. Vanaf binnen hebben de gasten dus zo meteen een mooi zicht op het zwembad. Naar verwachting is het overdekte zwembad voor het komende campingseizoen gereed. Je moet als ondernemer nooit stil blijven zitten. Je moet actief blijven, komen met verrassende aanbiedingen, noem het maar op. Je moet ook investeren in je personeel. Wij besteden er veel tijd aan om ze een goede opleiding te geven.”

Restaurant Krieghuusbelten kan groepen aan tot circa 120 personen. Eventueel kan het restaurant uitgebreid worden met de aangrenzende sporthal. Restaurant Krieghuusbelten voorziet in een ruime kaart. Groepen kunnen er aanschuiven bij buffetten en diners, die ze eventueel zelf naar wens kunnen samenstellen. “Wat ons uniek maakt, is dat we hier beschikken over enorm veel extra faciliteiten”, vertelt Dirk Jan. “In de sporthal kunnen de kinderen basketballen, maar daarnaast kunnen ze ook karaoke zingen, of bingospelen. Verder kun je hier biljarten, poolen en diverse Oudhollandse spelletjes doen. Voor gezelschappen, familiefeestjes, kinderfeestjes, een cursus of een bedrijfspresentatie beschikken we over alle faciliteiten. Verder is er een beamer en een geluidsinstallatie aanwezig. Voor DJ’s kan worden gezorgd. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende themafeesten. Bovendien beschikken we ook over een indoorspeelhal, waar we in de winterperiode ook gebruik van kunnen maken.”

Restaurant Krieghuusbelten is gevestigd aan de Krieghuisweg 19 te Raalte, telefoon 0572-371917. Meer informatie op staging2.restaurantkrieghuusbelten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.