blijf bij de tijd voor 55 plussers

De maatschappij verandert in een hoog tempo, althans, dat ervaren veel ouderen zo. Het is soms een lastige klus om als ouderen bij te blijven en daarom is er in het Kulturhus op 1 oktober een dag voor 55-plussers om bij de tijd de tijd te blijven. Organisaties zoals de Bibliotheek en de Ouderenbonden hebben oog voor de belangen van 55-plusser. Zij informeren graag over zaken die het dagelijks leven kunnen veraangenamen.

De dag, georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Ouderen, zal in het teken staan van het thema ‘Blijf bij de tijd!’. De rode draad is de informatievoorziening in de bibliotheek en bij de verschillende deelnemende partijen. Hoe vind je je weg in de huidige gedigitaliseerde maatschappij? Lezen, leren en de computer staan hierbij centraal. Tijdens de dag wordt er onder meer aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen: Wonen, Vrijwilligerswerk, Digitale fotografie, Werken na je 50ste, Internetbankieren, Computer, Aangepast lezen, OV chipkaart, Cursussen en trainingen, Veiligheid, Belangenorganisaties 55+ en kopen via internet.

Op de begane grond en eerste verdieping van het Kulturhus Raalte is een uitgebreide informatiemarkt met een computergedeelte waar demonstraties zijn. Naast alle informatie worden er foto’s en films getoond van historisch Raalte. Voor een kopje koffie of thee kun je terecht bij de Parabool. De dag duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.