bkh raalte groot geworden door klein te blijven

Twaalf jaar geleden begon BKH als tweemanszaak met een bouw- en klussenbedrijf voor verbouw en onderhoud. Al vanaf dag één stroomden de opdrachten binnen en werd personeel aangenomen om aan de grote vraag te kunnen voldoen. En dat allemaal vanuit een oude varkensschuur van 100 m² in het buitengebied van Raalte, met kantoor aan huis in Heeten. BKH groeide gestaag door tot allround bouwbedrijf en in 2007 werd de stap gezet naar een nieuwbouwpand aan de Karveelstraat in Raalte.

Kenmerkend voor BKH is dat men geen seriematige opdrachten aanneemt, maar zich bewust beperkt tot kleinschalige projecten op het gebied van nieuwbouw, verbouw, aanbouw, renovatie en duurzaam bouwen. Een mooi visitekaartje is bijvoorbeeld de bouw van een bijzondere woonschuur aan de Lageweg in Raalte. BKH-directeur Gerrit Roeke: “Een uniek project, met name doordat de woonschuur een woonbestemming kreeg en de boerderij gebruikt wordt als schuur, atelier en bijruimte. Verder zitten we momenteel in de afbouwfase van een educatief centrum voor kinderboerderij Dondertman in Holten. Deze opdrachten laten zien dat we van alle markten thuis zijn en dat we het niveau van een klussenbedrijf ook kunnen ontstijgen.” Daarnaast timmert BKH aan de weg op het gebied van onderhoud. Zoals het ABN AMRO gebouw in Raalte: “Aan de hand van een onderhoudsplan verzorgen we hiervoor alle werkzaamheden.”

Een specialisme waarmee BKH zich weet te onderscheiden van collega-bedrijven is interieurbouw, o.a. in de jaren dertig stijl. “Dit specifieke werk bereiden we zoveel mogelijk voor in eigen werkplaats. Een groot voordeel is dat we hierdoor projecten helemaal van a tot z aan kunnen bieden. Tot aan houten vloeren toe.” In tegenstelling tot veel andere bedrijven in de bouwbranche heeft BKH tot op heden vrijwel geen last ondervonden van de economische crisis. Roeke: “Veel mensen zien in deze tijd af van nieuwbouw en kiezen liever voor aanbouw of verbouw. En daar profiteren wij uiteraard van. We hebben nog geen moment stil hoeven te zitten.” Kijk ook op: staging2.bkh-raalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.