bier van eigen bodem op bierfestival raalte

Texels Skuumkoppe, Budels Capucijn of Christoffel Wijs. Het klinkt je waarschijnlijk niet bekend in de oren, maar dit zijn drie van de tien speciaalbieren die je kunt proeven tijdens het Bierfestival Raalte. Het thema dit jaar: van eigen bodem.

Bij verschillende horecagelegenheden in het centrum van Raalte kun je in totaal tien verschillende soorten Nederlandse speciaalbieren proeven. De bieren zijn afkomstig uit kleine brouwerijen die zijn aangesloten bij het Klein Brouwerij Collectief (KBC). Aan het KBC zijn zo’n 60 kleine brouwerijen aangesloten die zich bezighouden met de productie en verkoop van speciaalbier.

Het derde bierfestival op 25 september valt overigens samen met Streetlive en koopzondag op 26 september. Daar is bewust voor gekozen. “We hopen toegevoegde waarde aan deze leuke gezellige dagen te kunnen geven”, aldus stichting horecafeesten Raalte.

De Nederlandse bieren kunnen bij de verschillende horecabedrijven in het centrum van Raalte van de tap worden geproefd. Deelnemers ontvangen voor 12,50 euro een proefglas en een boekje waarop de bieren en de deelnemers staan vermeld. Je kunt dus één of twee dagen komen proeven van de bieren. Bakkerij Van der Most gaat speciaal voor dit evenement een aantal verschillende bierbroden maken voor de deelnemende bedrijven.

De opening op zaterdag 25 september om 14.00 uur op het terras van Hotel de Zwaan wordt gedaan door Johan Nijhof en Ruud van de Gevel van brouwerij Sallands Landbier en pastoor Verwey zal het eerste glas weer in ontvangst nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.