bier uit raalte bij de c1000

Sallands Landbier is sinds afgelopen maandag verkrijgbaar in de slijterij van de C1000 Raalte-Centrum. “Het is een puur Sallands product dat ook nog eens in Raalte wordt gebrouwen”, vertelt Edwin van Maanen, vestigingsmanager van de C1000 Raalte Centrum. “Ik vind het zelf enorm lekker bier en ik geloof er heilig in. De verkoop van een dergelijk streekproduct is ook een mooie manier om ons als C1000 nog beter te profileren in de regio.”

Sallands Landbier biedt op dit moment vier verschillende bieren aan: De Blonde Johannes (blond bier); de Donkere Henricus (donker bier); de Bokkige Theodorus (bokbier) en de Witte Franciscus (witbier). Daarvan zijn er twee verkrijgbaar bij de C1000-slijterij: de Blonde Johannes en de Donkere Henricus. Een flesje kost 1,09 euro. Bij aankoop van vier pijpjes krijg je gratis een speciaal ‘Sallands Landbier’-glas aangeboden. Vanaf oktober zijn ook de andere twee bieren verkrijgbaar in de slijterij. De bieren zullen op termijn ook in een 0,75 literfles worden aangeboden. Daarnaast is brouwmeester Ruud van de Gevel bezig met de receptuur voor twee nieuwe biertjes: De Lebuïnus Dubbel en de Lebuïnus Triple. De brouwerij van Sallands Landbier staat in de kelder van De Leeren Lampe. De mannen achter het bier zijn Gerben Korbeld, Johan Nijhof en de eerder genoemde brouwmeester Ruud van de Gevel. “De biertjes die we nu verkopen, zijn nog op een andere locatie gebrouwen, maar we hopen over twee weken de nieuwe brouwerij in gebruik te nemen”, vertelt Gerben. “In De Leeren Lampe hebben we een goede plek gevonden. Het is een prachtige locatie waar we ook excursies kunnen houden.”

Het merk wil zich met name richten op de verkoop van speciaal bier. “De markt voor pils is inmiddels verzadigd”, stelt Johan. “Wij willen ons profileren met een kwaliteitsproduct.” De Witte Franciscus staat inmiddels op de tap in café De Hetebrij in Zwolle, De Haere in Olst en Laurel’s in Raalte. Salland Landbier beschikt sinds kort over een nieuw logo: Een afbeelding van een monnik. “Dat is een link naar de abdijbieren van vroeger, maar ook naar de Katholieke geschiedenis van Salland.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.