belgische paarden trekken zich suf op snf

Op de zondag 12 september is Johan Hulsman uit Heino op de Salland Natuur Fair aanwezig met enkele van zijn spraakmakende Belgische trekpaarden. Hulsman is al jaren actief in deze tak van paardenliefhebberij.

Het Belgisch trekpaard is een uit België afkomstig paardenras dat al tijdens de romeinse bezetting van Belgie werd genoemd. Het paard werd van de 11e tot de 16e eeuw gebruikt als oorlogspaard in Brabant en Vlaanderen. Ook werd het paard gebruikt om zware werktuigen te trekken op het platteland, in de mijnbouw en in de haven. Daarnaast trokken ze (post)koetsen en schepen.

Johan Hulsman laat deze dag de kracht van de paarden zien. Er wordt ouderwets geploegd en met boomstammen gesleept. Ook laat een hoefsmid zien hoe op ambachtelijke manier ijzers gesmeden worden.

Weet je trouwens hoeveel mankracht er nodig is om één Belgisch trekpaard tegen te houden? De fanatieke bezoeker kan ervaren wat 1 Belgische paardenkracht is tijdens de touwtrekwedstrijd van mannen tegen het paard.

Voor meer informatie en het boordevolle programma: staging2.sallandnatuurfair.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.