bedrijven openen deuren op techniekdag

Op 1 en 2 oktober a.s. krijgen leerlingen van groep 7 en 8 van het Sallandse basisonderwijs en groep 1 en 2 van het vmbo, praktijkonderwijs, havo, atheneum en gymnasium de kans om alles te weten te komen van de boeiende wereld van de techniek. Wat betreft het voortgezet onderwijs gaat het zowel om Capellenborg Wijhe als Carmel College Salland Raalte.De Techniekdag Onderwijs Salland, voorheen Techniekdag Raalter Onderwijs, is een initiatief van het Platform Techniek Salland in samenwerking met de Werkgroep Techniekdag Raalter Onderwijs. Dit platform is dit jaar opgericht als opvolger van het Platform Techniek Raalte, dat de voorgaande vier jaren tekende voor de organisatie van de succesvolle techniekdagen voor het Raalter Onderwijs. Het nieuwe platform betrekt naast de gemeente Raalte ook de gemeente Olst-Wijhe, Lemelerveld en Haarle bij deze Techniekdag. Daardoor doet dit jaar ook een bedrijf uit Wijhe mee, Jansen Venneboer.

De Raalter onderwijswethouder Roger de Groot is bijzonder enthousiast over dit initiatief. “Het is heel bijzonder dat bedrijven in Raalte zoveel inspanning plegen om te zorgen voor een aantrekkelijk programma. De deelnemende bedrijven zetten ook dit jaar weer veel medewerkers in om alles goed te laten verlopen. Er is veel te zien, maar ook veel te doen voor de leerlingen. Normaal gesproken is het heel lastig om een kijkje binnen bedrijven te nemen. Iedereen is druk bezig met allerlei werkzaamheden en het is niet altijd mogelijk dat er dan bezoekers komen. Op 1 en 2 oktober is die gelegenheid er wel en ik verwacht dan ook dat veel leerlingen en hun ouders hier gebruik van maken,” aldus Roger de Groot.

Voorzitter van het Platform Techniekdag Salland is Willy Haarman: “Er zijn fantastische beroepsmogelijkheden in de techniek. Dit moet alleen meer onder de aandacht van leerlingen en ook hun ouders of verzorgers gebracht worden en daar is deze dag uitermate geschikt voor.”

De projectleiding van de techniekdag is in handen van Gerard Venneman, projectleider Verbreding Techniek Basisonderwijs bij TechnoCentrum IJssel Vecht Veluwe, een organisatie die o.a. de aansluiting van het technisch beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt stimuleert.

De bedrijven uit de gemeente Raalte die meedoen zijn Doorgeest Koeltechniek, Bepacom BV, WeKaData, Hevea, Jansman Bouw, Elders Installatietechniek en Lenferink Schilders Raalte. Daarnaast doet Lenferink Afbouw Lemelerveld mee. De laatste vier bedrijven hebben hun activiteiten in de nieuwbouw van de Horizon aan de monumentstraat te Raalte. De Techniekdag is op vrijdagavond 1 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 2 oktober van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij elk deelnemend bedrijf kunnen de bezoekers dan terecht. In de nieuwbouw van De Horizon wordt bovendien voorlichting gegeven door de techniekafdelingen van Carmel College Salland, Deltion College Zwolle en de Hogeschool Windesheim. Het Diezercollege uit Zwolle geeft mogelijk voorlichting bij Jansen Venneboer in Wijhe. Bij laatstgenoemd bedrijf vindt vrijdagavond ook de opening plaats. Ter afsluiting ontvangen de leerlingen als presentje een werkstukje dat ze thuis in elkaar kunnen zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.