aed voor bedrijf en buurt in raalte zuid

Medewerkers van accountantskantoor Brinkhuis van Hoogstraten Accountancy hebben afgelopen weken samen met bewoners van Raalte-Zuid een speciale cursus reanimatie en AED-bediening gevolgd. Achtergrond van de cursus is de AED (automatische externe defibrillator) die binnenkort bij de ingang van het kantoor aan Het Erf 37 te Raalte komt te hangen.

Bij de opening 11 juni van hun nieuwe onderkomen in het voormalige kantoor van de woningbouwvereniging SallandWonen vroegen de beide vennoten René van Hoogstraten en Jan Brinkhuis de gasten om in plaats van cadeaus een gift te geven voor de aanschaf van een AED. In de woonwijk Raalte-Zuid zonder gemeenschappelijke ruimtes of andere kantoren is deze levensreddende voorziening namelijk nog niet aanwezig.

Behalve voor de eigen medewerkers en bezoekende cliënten wilde vennoot René van Hoogstraten dat ook de buurtbewoners in geval van een hartstilstand er gebruik van kunnen maken. Met het geld van de gasten bij de opening werd daarna een AED aangeschaft die in een speciale, vrij toegankelijke kast bij de ingang komt te hangen. Het accountantskantoor stelde daarna zowel medewerkers als buurtbewoners in staat om een gratis bedienings- en reanimatiecursus te volgen, verzorgd door instructeur Marc Bril van MB Oost in Heeten. De Heetenaar wees de 16 deelnemers tijdens 2 lesavonden op het grote belang van (handmatige) reanimatie (waarbij tussen de 10 en 15 procent van de slachtoffers gered wordt) maar vooral van een AED (met een overlevingskans van 70 procent).

René van Hoogstraten, die zelf ook de cursus volgde, vindt het heel normaal dat zijn accountantskantoor een dergelijke publieke voorziening regelt voor de hele buurt waar hij zelf ook woont. ‘’Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een hype tegenwoordig, maar ik zou ook niet zo snel een beter woord weten. Je leeft en werkt hier in de wijk met elkaar en dat moet je ook wat voor elkaar betekenen. Het hoeft niet altijd een goed doel heel ver weg te zijn.‟

Wel hoopt hij dat er nog meer buurtbewoners een gratis reanimatiecursus willen volgen; ‘’Dan organiseren we heel graag een derde avond.’’ Belangstellende bewoners van Raalte-Zuid (de wijk Vloedgraven) kunnen zich aanmelden bij Brinkhuis van Hoogstraten accountancy aan Het Erf 37, de plek waar tijdens verkiezingen ook gestemd kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.