aandacht voor zwerfafval op natuurfeestdag

Om kinderen op een actieve manier bij natuureducatie te betrekken houdt de gemeente Raalte samen met de basisscholen een Natuurfeestdag. Op het Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten ontdekken de leerlingen van groepen 7 en 8 van de Bernadetteschool uit Heeten,de Jozefschool uit Nieuw Heeten en de Zonnehof uit Raalte zelf de natuur.

Uit reacties van kinderen, die in voorgaande jaren mee deden, blijkt dat deze dag in de natuur een ervaring is waar ze nog lang over napraten. De leerlingen volgen een natuurcircuit bestaande uit vijf onderdelen: bodem, water, planten, dieren en een levensgroot ganzenbordspel met vragen over de natuur. Dit jaar is er extra aandacht voor zwerfafval.

Op donderdag 16 september staat de Natuurfeestdag gepland. Wethouder Haarman geeft om 08.50 uur het startschot van de dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.