15000 euro subsidie voor sallands landbier

De gemeente Raalte investeert in vijf Sallandse projecten in het kader van de Leaderprojecten. Leader biedt Sallandse initiatiefnemers de mogelijkheid hun idee te verwezenlijken met gemeentelijke, provinciale en Europese subsidie. De Sallandse Landbier Brouwerij is daar één project van en krijgt een subsidie van 15.000 euro toegeschoven.

Bij de projecten moet het draaien om onder andere de verbetering van de leefbaarheid, economie en de thema’s landbouw, natuur, landschap en water binnen Salland. Wethouder Haarman: “De gemeente investeert in totaal 513.000 euro in het project. Maar door subsidies van onder meer de provincie Overijssel en Europa en eigen geld van de verschillende initiatiefnemers wordt voor deze projecten in totaal 5 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is natuurlijk een geweldige impuls voor onze plattelandsontwikkeling, maar ook voor de werkgelegenheid.”

In de afgelopen periode zijn verschillende projecten de revue gepasseerd. De gemeente Raalte heeft nu vijf projecten bekeken en besloten een subsidie toe te kennen. De Sallandse Landbier Brouwerij ontvangt 15.000 euro.

De brouwerij vestigt zich in de kelder van de Leeren Lampe en moet jaarlijks circa 80.000 liter Sallands Landbier gaan brouwen. De gemeente Raalte is van mening dat de brouwerij een positief effect heeft op de naamsbekendheid van Salland en daarmee op het toerisme in Salland.

Het project ‘Fit for Life’ krijgt een subsidie van 39.000 euro. De initiatiefnemers van het project, Rohda Raalte en Sport en Cultuur Academie Salland, willen de Sallandse jeugd van 12 tot 23 jaar kansen bieden voor een goede ontwikkeling op persoonlijk, sociaal, mentaal en fysiek gebied.

Stichting Sallands Erfgoed ontvangt een bedrag van 4.000 euro. De stichting is in november 2008 opgericht met als doel het streekeigen landschap van Salland te behouden en te stimuleren.

3.150 euro is gereserveerd voor ‘Historische begraafplaatsen in cultuurtoeristisch perspectief’. Met dat geld worden achttien historische begraafplaatsen in Overijssel opgeknapt.

Landschap Overijssel gaat nieuwe wandelpaden aanleggen in het kader van het project ‘Beleef het boerenlandschap, ommetjes in Salland fase 2’. Onder andere in Luttenberg en Nieuw-Heeten worden wandelpaden aangelegd. Landschap Overijssel krijgt daarvoor een bedrag van 13.810 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.