zonnenberg en de wit geven concert

Martin Zonnenberg en Marjolein de Wit zullen op zaterdag 4 september een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal aan de Grensweg 17 in Lemelerveld. Het thema is ‘Fluitend de Zomer uit’. Zonnenberg speelt orgel en De Wit zal meerdere fluiten bespelen.

Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma. Martin Zonnenberg (1958) had al op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op twaalfjarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Zonnenberg is als organist verbonden aan de N.H. kerk te Sliedrecht (Nabel orgel, 1852) en Nieuwpoort van den Huevel-orgel, 1976). Hij is dirigent van het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor “Ichtus” en het 350 leden tellende Christelijk Gemengde Drechtstedenkoor “Praise Him” (Dordrecht).

Verder is hij samensteller en arrangeur van onder andere het bekende programma ‘Nederland Zingt’ (EO). Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Canada en Israël. Als componist is hij bekend door z’n instrumentale arrangementen en talloze komposities voor koor, orgel, orkest etc. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Zijn activiteiten zijn via staging2.martinzonnenberg.nl te volgen.

Marjolein de Wit kreeg op tienjarige leeftijd haar eerste dwarsfluitlessen en wel van de bekende fluitist Raymond Delnoye. Bij hem studeerde ze cum laude af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Docerend en Uitvoerend Musicus). Naast een eigen lespraktijk is Marjolein een veel gevraagd soliste bij televisie-, radio- en cd-opnamen. Zij heeft een aantal solo-CD’s op haar naam staan, zoals ‘Cum Laude’ en ‘Het mooiste van Marjolein de Wit’.

Ook werkt zij mee aan koorconcerten en vormt zij samen met Martin Zonnenberg een vast duo dat zeer regelmatig (klassiek getinte) concerten op hoog niveau verzorgt, zowel in binnen- als buitenland. In oktober 2005 heeft zij haar vijfde tournee naar Canada gemaakt.

Het is gewenst vooraf te reserveren via telefoonnummer 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt elf euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.