Home / archiefcentraal / wesepe maakt zich op voor zomerfeest

wesepe maakt zich op voor zomerfeest

Stichting Zomerfeesten Wesepe presenteert van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus het jaarlijkse Zomerfeest. Het is in eerste instantie een feest voor alle bewoners van Wesepe, maar op de zaterdagavond kijkt het feest bewust wat verder de regio in. Die avond staat de bekende feestband Fragment op de planken en DJ Jeronimo achter de draaitafels.

“Maar op de zaterdagavond na richten we ons vooral op de eigen gemeenschap”, vertelt Jan Schepers, de voorzitter van Stichting Dorpsfeesten Wesepe. “Het sociale aspect vinden we het belangrijkste. We willen een feest bieden voor iedereen, jong én oud. En dat doen we ook. Van kinderspelen tot visagie voor jonge meiden en van het Weseper Songfestival tot het frühshoppen, iedereen komt aan de beurt. De eigen bevolking is de eerste prioriteit. Zij betalen het feest tenslotte ook deels. We gaan namelijk elk jaar met speciale intekenlijsten langs de deuren waarmee we geld ophalen voor het programma. Dan moet daar ook wat tegenover staan.”

En dat doet het ook. Zo verwijst Jan naar het Weseper Songfestival. “Na afloop speelt de formatie Roofgarden Partyband. Bepaald geen onbekende top 40-band. En zij zullen ook het Weseper Songfestival begeleiden. De donderdag ervoor gaan alle deelnemers naar Enschede om hun liedje in te studeren met de band. Dat moet allemaal wel betaald worden! Met de inkomsten van de tap en dan met name de zaterdagavond komen we verder een heel eind. We mogen niet klagen, ons feest is financieel gezond!”

Het feest begint vrijdagochtend om 10.00 uur met een speciaal programma voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. Om 14.00 uur start het openingsprogramma, een speciale voorstelling van Revuegezelschap Tempo voor alle leeftijden. Om 16.00 uur volgt de officiële opening van het feest door een vertegenwoordiging van het college van B&W van Olst-Wijhe en met medewerking van de Weseper Harmonie. Daarna mogen de kinderen ballonnen de lucht in laten. Vanaf 16.15 uur zijn de kermisattracties geopend. Om 20.15 uur begint het Weseper Songfestival met aansluitend een feestavond mmv de Roofgarden Partyband (gratis entree).

Zaterdag gaat het feest vanaf 10.30 uur verder met Kinderspelen (vanaf 4 jaar) mmv de Brandweer Wesepe. De kinderen tot en met 3 jaar kunnen tussen 11.00 en 12.00 uur een graai doen in de grabbelton. Ook de draaimolen is geopend. Die draait het hele weekend gratis rondjes. Om 13.00 begint het strandvolleybaltoernooi, een half uurtje later gevolgd door het kooivoetbaltoernooi. Tussen 14.00 en 16.00 uur staat er een visagistenstudio klaar in de tent voor de meiden vanaf 11 jaar. Om 14.30 uur begint de Sallandse Schreeuwveiling. Om 21.00 uur start de grote feestavond mmv Fragment en DJ Jeronimo. De entree bedraagt 5 euro.

Zondagochtend is het vanaf 11.00 uur tijd voor bezinning tijdens de Oecumenische kerkdienst in de tent. Om 12.00 uur begint het frühshoppen voor alle inwoners van het dorp. Om 14.00 uur start de oldtimershow waarbij de bezoekers kunnen kijken naar vele tientallen oude motoren, brommers, auto’s en vrachtwagens. Om 15.00 begint het vogelschieten en een uurtje later de stoelendans. Om 17.00 uur start het slotfeest met medewerking van Climax. Vanaf 18.00 uur staat er een buffetje klaar in de tent. Zo rond 19.30 uur volgt een optreden van Jacques Herb en het feest wordt om 22.00 uur afgesloten met een groots vuurwerk.

Meer informatie kun je op www.zomerfeestenwesepe.nl vinden.

Geen paalzitten

Het paalzitten had de rode draad moeten vormen van het programma, maar moest in verband met gebrek aan deelname worden afgeblazen. “Helaas”, zegt Jan. “Het was heel mooi geweest als het door had kunnen gaan, maar helaas kregen we nauwelijks aanmeldingen. De eigen gemeenschap wil niet het feest opgeven en ook vanuit de buurtdorpen was er weinig animo. Het was een leuk idee, maar ja, dan moet je wel deelnemers hebben!”

Jan Smit

De Zomerfeesten Wesepe probeerden enkele jaren geleden telkens op zaterdagavond te stunten met grote namen. Zo was onder andere Jan Smit al eens te gast, maar de organisatie is vooralsnog van dat concept afgestapt. Jan: “In de contracten van dergelijke artiesten staan vaak clausules over tv-opnames, dus als je pech hebt, zeggen ze vlak voor die tijd af. Het is ook een heel gedoe. Je moet je ook afvragen waarvoor je het doet. Voor Jan Smit moesten we een veel grotere tent neerzetten, waarmee we de rest van het weekend weinig konden. En dan moet je ook nog eens al die extra beveiligers inhuren. Nee, we hoeven niet zo nodig drieduizend mensen op de zaterdagavond. Zoals het nu gaat, gaat het prima!”

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.