Home / archiefcentraal / waterschap past maaiwerk aan door hoog water

waterschap past maaiwerk aan door hoog water

Het Waterschap wijkt op dit moment af van de eigen maaikalender. De medewerkers die normaal gesproken ingezet worden voor de maaiwerkzaamheden zijn nu hard nodig om wateroverlast door de hoge waterstanden te voorkomen.

Het maaiwerk vindt normaal gesproken plaats volgens de digitaal beschikbare maaikalender van het waterschap. Hierop kunnen belanghebbenden zien waar, wanneer en hoe het waterschap de watergangen in hun buurt maait. De maaiers van het waterschap worden nu eerst ingezet voor urgente maaiwerkzaamheden bij knelpunten in de waterafvoer. Hierdoor wordt er afgeweken van de planning. Wanneer de maaiwerkzaamheden weer volgens de maaikalender verlopen, is nog niet bekend en is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het waterschapspersoneel dat normaal gesproken wordt ingezet bij het maaien van zo’n 2000 kilometer watergang, is nu ook actief bij het verpompen van water, het schoon houden van ‘duikers’ en roosters en het bedienen van de stuwen en gemalen.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.