waarschuwing voor hoog water vecht

Waterschap Groot Salland en de Vechtgemeenten waarschuwen dat komend weekend de uiterwaarden van de Vecht voor een deel onder water komen te staan. Dit is bijzonder voor deze tijd van het jaar. Het hoge water volgt op de neerslag van de afgelopen dagen. In Duitsland, maar ook in Twente is in het stroomgebied van de Vecht veel neerslag gevallen.

Het waterschap adviseert boeren en eigenaren van bezittingen (bijvoorbeeld caravans) in de uiterwaarden van de Vecht alert te zijn op het wassende water. Het hogere waterpeil leidt tot meer stroming in de Vecht. Kanoërs en andere recreanten op en langs het water wordt daarom geadviseerd niet op het water te komen, zeker in de omgeving van stuwen.

Zowel eigenaren van bezittingen in de uiterwaarden als recreanten zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen bezittingen en veiligheid. Inwoners van het Vechtdalgebied die vragen hebben kunnen daarvoor overdag (ook in het weekend) terecht bij het Waterschap Velt & Vecht, telefoonnummer 0524-592114 of het Waterschap Groot Salland, telefoonnummer 038-4557200.

Ook de stad Zwolle krijgt dit weekend te maken met hogere waterstanden. Met de huidige weersverwachting zal dit niet voor problemen zorgen. Wel worden eigenaren van boten die liggen afgemeerd in Zwolle gewaarschuwd voor het stijgen van het water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.