volop oldtimers in welsum tijdens ijsselclassics

Welsum is ook dit jaar weer een dag het klassieke autocentrum van Nederland. Op zaterdag 28 augustus komt de IJsselclassics 2010 namelijk naar het dorp en zal het vol staan met Oldtimers.

Het programma begint om 10.00 uur, waar de deelnemers worden verwelkomt met koffie en koek,

waarna de deelnemers hun Oldtimer kunnen presenteren aan het publiek en het voertuig kunnen prepareren voor de Rally, door de IJsselvallei en Veluwezoom, waarmee rond 12.00 uur wordt gestart.

Om 13.00 uur sluiten de Rallydeelnemers van het ‘Lezersweekend’ van Klassiek&Techniek aan, welke vrijdagochtend in België zijn gestart en via Kleve (Duitsland) naar Welsum komen, om ook deze Rally nog even mee te maken. De route kan naar keuze volgens het bol/pijl systeem of eenvoudig geschreven versie gereden worden.

Vanaf 15.00 uur worden de eerste rallydeelnemers terugverwacht en rond 16.30 uur de laatste. Om 18.00 uur wordt er een barbecuefeest gehouden, zowel voor deelnemers als publiek, waarbij ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Mocht het onverhoopt regenachtig weer zijn, staan de zalen van de Eettapperij ter beschikking.

Vijftien jaren geleden tijdens Welsum 700, de viering van het 700-jarig bestaan van het dorp, was een Oldtimerfestival ook onderdeel van de festiviteiten en kwamen er uit het hele land ongeveer 125 Oldtimers naar Welsum voor een Concour d’Elegance en een rally door de omgeving. Het festival vond plaats op de loswal aan de oever van de IJssel, waardoor de naam IJsselclassics al snel was geboren.

Intussen is het aantal Oldtimers in en om Welsum gestaag gegroeid en is er zelfs op elke eerste donderdag van de maand een Klassiekertrefpunt in Eet Tapperij Bijsterbosch in Welsum, waar bezitters van Oldtimers vanaf 18.00 uur welkom zijn om (leuke) ervaringen of technische problemen te delen. Na een gezamenlijk buffet om 20.00 uur wordt er een presentatie gegeven over diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan de Klassieker. De bezoekers komen vanuit de hele regio.

Deze groep heeft toen maar besloten samen met Eet Tapperij Bijsterbosch / Camping ‘De Stuurmanskolk’ op haar terreinen de tweede versie van IJsselclassics te organiseren. De uitnodigingen zijn naar binnen en buitenland verzonden en er wordt dus een internationale deelname verwacht. Er worden vrachtwagens en personenwagens toegelaten tot en met bouwjaar 1985.

Aanmelden voor deelname is nog steeds mogelijk via de website van staging2.ijsselclassics.nl, waar ook alle informatie beschikbaar is. Het Golden Tulip Hotel in Epe is door de organisatie gecontracteerd voor overnachting van deelnemers die dit wensen. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.