versier je straat tijdens stoppelhaene

De versiering van straten en gevels met oogstproducten en vlaggetjes geeft elk jaar een extra feestelijk tintje aan Stöppelhaene. Daarom roept de Stöppelhaenecommissie Verlichting & Versiering iedereen op ook dit jaar weer mee te doen. De organisatie helpt zelfs een handje mee.

Voorzitter Jan Westenenk: “Samen de gevels en de tuinen versieren geeft ook een gevoel van saamhorigheid. Het gaat bovendien niet alleen om gezelligheid, er zijn ook geldprijzen voor bijvoorbeeld een straatbarbecue te winnen. Voor de winnaar is er de wisselbeker. En natuurlijk is er voor iedereen de waardering door het publiek.”

Als duwtje in de rug krijgt iedereen die meedoet aan de straat- en gevelversiering per woning 7,50 euro startgeld, drie garven rogge/haver en 1 kilo lijm. Tijdens de Stöppelhaene-informatiemarkt vandaag, zaterdag, van 10.00 tot 15.00 uur op de Plas geeft de commissie Verlichting & Versiering met plezier tips om oogstproducten in versieringen toe te passen. Ook kunnen deelnemers extra garven, lijm, LED-verlichte haantjes, vlaggen en lintversieringen kopen.

Woensdag 24 augustus om 16.00 uur (bij daglicht) en om 21.00 uur (bij avondlicht) worden de straat- en gevelversieringen door de jury beoordeeld. De volgende dag komt een route langs de versieringen beschikbaar, die is af te halen bij het Informatiecentrum van Stöppelhaene op de Domineeskamp. Voor het eerst is de route dit jaar ook digitaal beschikbaar via Google Maps. De prijsuitreiking is donderdag om 17.00 uur op het feestterrein Het Stoppelveld.

Westenenk en zijn commissieleden hopen dat veel Raaltenaren hun straat, gevel of tuin gaan versieren. “We zien dat in de laatste één à twee weken voor Stöppelhaene – als ze terug zijn vakantie – nog veel inwoners zich voor de wedstrijd aanmelden”, aldus Westenenk. Deelnemers kunnen zich tot woensdag 24 augustus 15.00 uur opgeven bij commissielid Cees Bouman via telefoonnummer 06-51413926 of e-mailadres cees.bouman@stoppelhaene.nl. Ook kun je je via staging2.stoppelhaene.nl/meedoen aanmelden. Op deze website staat ook meer informatie over de voorwaarden en het startpakket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.