Home / archiefcentraal / turkse gemeenschap houdt weer ramadan

turkse gemeenschap houdt weer ramadan

De Turkse gemeenschap houdt vanaf vandaag, 11 augustus, tot en met 8 september weer Ramadan. De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims over de hele wereld. Deze maand worden de eerste openbaringen van het ‘Heilige Oor’ aan profeet Mohammed herdacht.

Het is deze maand verplicht voor alle moslims om te vasten. Vasten is een onderdeel van de vijf zuilen. In verband met de late zonsondergang gaat de Turkse gemeenschap in Raalte gaat een zware tijd tegemoet. De eerste dag mag er pas van 21.17 tot 4.38 uur gegeten worden. De laatste dag mag dit pas vanaf 20.23 uur.

Traditioneel wordt de Ramadan afgesloten met een ochtendgebed op 9 september. Hierna begint het drie dagen durende Suikerfeest.

Wil je uitgebreide uitleg of meer informatie over de Ramadan, dan kun je op www.medineraalte.nl kijken. Met vragen over de Ramadan, Islam of over Medine Raalte kun je mailen naar info@medineraalte.nl.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.