tulip inn hotel iets later open

Het nieuwe Tulip Inn Raalte gaat iets later open dan gepland. Niet in de eerste, maar in de tweede helft van september wordt het drie sterren hotel geopend. “Dan is alles tot in de puntjes klaar, want we willen geen halfbakken opening”, zo zegt exploitant Richard van de Velde (samen met Richard Roeland).

Oorzaak van de kleine vertraging zijn onder meer enkele bouwkundige aanpassingen. “We vonden bijvoorbeeld de badkamers iets te klein in verhouding met de ruime kamers, dus hebben we de aannemer gevraagd de muurtjes te verplaatsen. De bouw was namelijk al begonnen toen we in mei het contract met Max Middelbosch tekenden.”

Samen met Daniëlle van Kleef, als general manager straks verantwoordelijk voor het 41 kamers, appartementen en suites tellende nieuwe hotel in Raalte, laat Van de Velde met gepaste trots zien hoe het er over een paar weken allemaal zal uitzien. Overal binnen en buiten wordt ook in de bouwvak hard gewerkt.

Dat het een bijzondere gebouw wordt, is wel duidelijk te zien. “Ik schat dat het voor de helft hergebruikt materiaal is. Kijk maar naar die oude, dikke eiken steunbalken, dat zie je zo nergens meer. Daarom is elke kamer straks ook verschillend. Met bijvoorbeeld centimeters dikken houten deuren, dat vind je in geen enkel hotel. Over een jaar, als alles aan de buitenkant wat verweerd is, lijkt het alsof het hier al 200 jaar staat. Echt uniek”, vertelt de enthousiaste Van de Velde, die samen met zijn compagnon afgelopen jaren meerdere hotels bouwde, verbouwde, exploiteerde en verkocht.

Hun nieuwe hotel in Raalte wordt niet te vergelijken met hun andere, vier sterren Golden Tulip hotel in Garderen, goed voor honderd kamers, conferentie- en vergaderruimtes. “De Veluwe is bosrijker en samen met de Waddeneilanden fietsgebied nummer 1 in Nederland, maar toch zien we hier in het wat meer agrarische Salland veel mogelijkheden. Voor fietsers en wandelaars, voor leuke weekendjes, maar daarnaast ook voor de zakelijke markt. We zijn positief verrast door het aantal grote bedrijven hier in het dorp, dat biedt veel potentieel wat betreft overnachtingen. Ons uitgangspunt is dat we Tulip Inn Raalte zo breed mogelijk in de markt zetten onder het motto ‘iedereen is welkom’. Een eigen sfeer en uitstraling zijn heel belangrijk, de gasten moeten zich hier prettig voelen”, zegt Daniëlle van Kleef.

Bij de eerste presentatie van de bouwplannen werd nog gesproken over een speciaal motorhotel (Momotel), compleet met elf af te sluiten en verwarmde boxen voor motoren, maar dat is inmiddels veranderd. “Motorvriendelijk blijven we zeker, maar die boxen kun je natuurlijk ook gebruiken voor fietsen. Je moet het geen fiets- , motor- of zakenhotel noemen, dan denkt een automobilist dat hij niet welkom is. Al blijven we zeker uniek in Nederland met die boxen”, zo licht de fervente motorrijder Van de Velde toe, die erg positief is over de manier waarop hij door de gemeente Raalte ontvangen is. “Bij andere gemeenten krijg je vooral te horen wat er allemaal niet kan. Hier zei de gemeente dat als er wat is, we bij hen terecht konden. Dat is een pluim waard.”

Voor bezoekers lijken het hotel, Motormuseum AMM en Taveerne Tivoli een geheel, maar het zijn wel drie aparte ondernemingen die veel zullen samenwerken. “In het hotel krijgen we bijvoorbeeld een sfeervolle bar, compleet met echt houtvuur, een poolbiljart en luie Chesterfields. Gasten kunnen dan kiezen waar ze een biertje willen drinken. Mensen die ‘s avonds laat inchecken willen in de hotelbar een biertje. Gasten die ’s middags al arriveren gaan liever het dorp in of naar Tivoli. In diezelfde ruimte wordt ’s morgens ook een uitgebreid buffet geserveerd voor onze gasten. We hebben een grote keuken, maar daarmee richten we ons op ontbijt en niet op diner of lunch. Al is een kleine hap of snack altijd mogelijk. Voor lunch en diner werken we samen met Taveerne Tivoli.”

De tien nieuwe medewerkers, waaronder parttimers maar allemaal afkomstig uit de regio Raalte, beginnen komende weken met hun werk. “Voor ons is een echt familiegevoel belangrijk. Als het in Garderen heel druk is, werken we gewoon allemaal, van hoog tot laag, mee tot de afwas aan toe. Dat gevoel willen we hier in Raalte ook. Als je als medewerker prettig werkt, straal je dat weer vanzelf uit aan de gasten”, zo legt Van Kleef uit. Ze staat in ieder geval te popelen om echt van start te gaan. “Twee weken later openen is bij zo’n groot project natuurlijk niet zoveel, maar we willen gewoon heel graag aan de slag. En dan lijkt elke dag uitstel heel lang.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.