tiende ronde van heino tijdens pompdagen

De ronde van Heino wordt op zondagmiddag 22 augustus voor de tiende keer gereden. De ronde wordt traditioneel tijdens de Heinose Pompdagen verreden. Eerst op vrijdagmiddag met jeugdcategorieën, later op zondagmiddag met de jongeren- en amateur-categorieën.

Om 13.00 uur klinkt op de Kruzebrink het startschot van de tiende editie. De Nieuwelingen en Junioren, renners in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, zullen ongeveer 45 ronden rijden over het 1,1 kilometer lange parcours.

De jaarlijkse Rabobank dikke banden race voor schoolkinderen van 6 tot 12 jaar begint om 14.45 uur. Deze Race wordt gereden op een gewone fiets of mountainbike. Het is een leuke manier om tegen je vriendjes te strijden. Na afloop is er voor iedere deelnemer een leuke herinnering. Inschrijven kan vanaf 14.00 uur bij de Jurybus aan de Kruzebrink.

Om 15.30 is het de beurt aan de Amateurs A en B. De Amateurs zullen ongeveer 55 ronden rijden. Voor de CRT zullen Huub Kappert uit Groningen, Jeroen van der Wal uit Wijhe en Edwin Ophof uit Raalte aan de start verschijnen. Ophof, die vorig jaar vierde werd, gaat dit jaar volledig voor de eerste plaats. Ook staat dit jaar Heinoër Johan Huter aan de start.