sukerbietenfeest enkele dagen ingekort

Het Sukerbietenfeest in Lemelerveld gooit het dit jaar over een nieuwe boeg. Het programma van het feest is ingekort tot vijf dagen en een groot deel van de activiteiten is verhuisd naar het feestterrein. “Het wordt het eerste jaar zonder het Dahliacorso en dat hebben we aangegrepen om het programma opnieuw in te vullen. We wilden al jarenlang een wat compacter programma”, vertellen Marcel Reimink en Gerard Bloo namens Stichting Festiviteiten Lemelerveld. Het Sukerbietenfeest wordt dit jaar gehouden van woensdag 11 tot en met zondag 15 augustus.

Eerder duurde het feest maar liefst acht dagen, van zaterdag tot en met de zondag de week erop. “We begonnen altijd met een Lemelerveldse avond en dan de ochtend erna een speciale viering in de tent”, vertelt Marcel. “Maar acht dagen feest vonden we zelf ook wat te lang. We hebben het programma dus ingekort. Maar alles wat goed is, is gewoon behouden. De Lemelerveldse avond is verplaatst naar de zondagmiddag, dan houden we de derde editie van Vrienden van Polyhymnia Live, en de kerkviering maakt ook gewoon onderdeel uit van het programma.”

Maar dat is lang niet de enige aanpassing geweest. Een groot deel van de activiteiten is verplaatst naar het feestterrein. En dat heeft weer geleid tot enkele aanpassingen in de opzet van het terrein. “Het Lemelervelds Feest moet een combinatie worden van een tent- en een terrasfeest”, vertelt Marcel. “We hebben gemerkt dat het moeilijker wordt om feesttenten te vullen. Niet alleen voor ons, maar ook voor de organisaties van andere tentfeesten. In verband met het rookverbod gaan überhaupt steeds meer mensen buiten staan. Daarom richten we dit jaar voor het eerst een groot terras in. Er komt een speciaal buitenpodium zodat de mensen op het terras ook kunnen kijken en luisteren naar live-muziek.”

Het afscheid van het Dahliacorso betekent overigens niet dat het feest het zonder bloemen moet doen. Plaatselijke kwekers Schrieken en Huetink houden gedurende het feest een grote lelieshow in Zaal Reimink. Twee internationaal actieve bloemenarrangeurs zullen de hele zaal ombouwen tot één groot lelieparadijs. Dit alles onder het motto ‘Lemelerveld B(l)oeit. “Het idee voor de show is afkomstig van de kwekers”, vertelt Marcel. “Wij als organisatie zijn erg blij met hun inbreng. Het lukte ons niet echt om een leuk alternatief te verzinnen voor het Dahliacorso en het Sukerbietenfeest zonder bloemen, dat kan natuurlijk niet!”

Voor een volledig overzicht van het programma kun je op staging2.sukerbietenfeest.nl kijken.

Deelname

Marcel is zeer tevreden over de deelname aan alle activiteiten. “We zoeken ook vaak een sponsor die de weg weet. Zo kunnen we gebruik maken van elkaars netwerken. Neem de ATB-Challenge. Kokkie Bikes heeft een groot netwerk van ATB-ers en dat werkt prima. Doorgaans zitten de meeste activiteiten wel vol. Of dat nou gaat om de survival of om het beachvolleybaltoernooi. Heel veel jongeren doen gewoon overal aan mee. Het zijn de goedkoopste artiesten. Maar daarnaast bieden we ook een heleboel activiteiten om naar te kijken. Zoals dit jaar de grote motor- en fietsstuntshow op vrijdag. Dat is ons ‘Gerard Bloo’-sausje. Hij zorgt altijd voor een spectaculaire activiteit.”

Muziek

Het Sukerbietenfeest presenteert zoals gewoonlijk weer een uitgebreid muzikaal programma. Woensdagmiddag is er vanaf 15.00 uur muziek op het terras van de formatie Come Again.’s Avonds zal DJ Patrick Kicken van Veronica de tent op z’n kop zet met gekkigheden. Donderdagmiddag staat het jaarlijkse Lenferink Droomfeest op het programma, een muzikale middag voor mensen met een beperking. Onder andere Ronnie Ruysdael (de ex-zanger van De Sjonnies) zal daar een optreden verzorgen. ’s Avonds is hij weer van de partij. De vrijdagmiddag staat traditioneel in het teken van het Shantyfestival. Vrijdagavond is er ‘Goud van Oud’ met de band Undercover.

Zaterdagavond spelen de Fortunate Sons (CCR-coverband) op het buitenpodium en is er in de tent een optreden van Melrose. Zondagmiddag om 13.30 uur begint ‘Vrienden van Polyhymnia Live’, een muzikaal programma waarbij diverse Lemelervelse (gelegenheids)artiesten liedjes zingen onder begeleiding van de plaatselijke muziekvereniging. Om 15.00 uur begint de Super Sunday met ook veel muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.