stoppelveld toegankelijker dan voorheen

Op het terrein, waar deze week het grootste feest van Raalte plaats zal vinden, valt iets op. Er staat een grote stalen constructie op de plek waar vroeger altijd een bar stond. “Dat is het nieuwe verhoogde deck”, zegt Paul. “Vanaf dat deck heb je prachtig uitzicht op het hoofdpodium en over de rest van het terrein. De vloerhoogte van het deck is 2,60 meter en het biedt plaats aan driehonderd mensen. Op donderdagavond zitten onze sponsoren daar bovenop, maar de rest van het feest is het voor iedereen toegankelijk. En er komt nu zowel op als onder het deck een bar.”

Naast de verhoogde ‘tribune’ is er nog iets te zien aan het terrein. De ondergrond is verhard. “Daar zijn wij heel blij mee”, vult Paul aan. “Het terrein is nu veel beter toegankelijk. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor ons. Je kunt er veel makkelijker op lopen.”

Doordat de ondergrond nu verhard is, moest er wel het nodige worden aangepast aan de inrichting van het terrein. “De gemeente verplicht dat een bepaald percentage van het terrein ‘groen’ is. Hierdoor raakten wij 740 vierkante meter kwijt. Dat hebben we opgelost door onze praalwagentent te verplaatsen naar de parkeerplaats tegenover de C1000. Maar dat heeft ook voordelen, want de tent is veel beter zichtbaar en toegankelijk. Daarnaast heb je zo een beter geheel met het centrum. Bovendien pakken we die ruimte terug tussen de Sallandse Herberg en de Feestfabriek. Dat plein is nu iets breder.”

Als je naar het hoofdpodium kijkt, zie je naast het podium twee grote schermen. “Dat zijn LED-videoschermen. Beide zijn twaalf vierkante meter groot. Op die schermen kun je live optredens van de artiesten zien. Op het terrein staan vier camera’s die alles registreren en doorsturen naar de schermen, zegt Paul.”

Naast de veranderingen op het terrein is ook het programma iets uitgebreid. “Wij kregen vaak de vraag waarom het programma aan het eind van de middag stopt en vervolgens ’s avonds pas weer doorgaat. Daarom hebben wij besloten het avondprogramma iets eerder te laten beginnen, namelijk rond 19.30 uur”, aldus Wittenhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.