stoppelhaeneconcert in kruisverheffing

Het Gemengd koor van de Heilige Kruisverheffingsbasiliek in Raalte houdt op donderdagavond 26 augustus haar traditionele Stöppelhaeneconcert. Het concert in de Basiliek is inmiddels een vast onderdeel geworden van het programma.

Ieder jaar trekt dit concert weer vele liefhebbers van (kerkelijke) klassieke muziek. In het gevarieerde programma kun je ondermeer luisteren naar werken van Hendrik Andriessen (Avé Maria), W.A. Mozart (te Deum Laudamus, Tantum Ergo KV142) en C. Saint-Saens (Tollite Hostias).

Tussen de liederen door zal er ruimte zijn voor enkele muzikale intermezzo’s. Deze worden uitgevoerd door een strijkerensemble samengesteld uit leerlingen van het conservatorium onder leiding van Diewertje Wanders. Het koor zal worden begeleid door Jan Wanders op het continuo orgel en het strijkerensemble. De complete leiding is in de kundige handen van Gerlinde Post.

Het concert zal ongeveer een uur duren en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, wel zal er aan het einde een deurcollecte worden gehouden ter bestrijding van de gemaakte kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.