sportieve strijd op zaterdag in luttenberg

Het dagprogramma van het Luttenbergs Feest stond zaterdag 14 augustus vooral in het teken van een sportieve strijd.

In de ochtenduren werden kalveren in de ring rondgeleid tijdens de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren die er op hun mooist uitzagen. De deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van hun dieren. Maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury om vader en zoon van de familie Reimert uit Luttenberg, waarbij de prijs uiteindelijk naar zoon Mauro is gegaan. Maatschap van den Berg uit Luttenberg kreeg een onderscheiding voor mooiste roodbont kalf en mooiste zwartbont, waarbij hij ook de hoogste onderscheiding, “Miss Salland”, kreeg voor het roodbonte kalf.

De jongste jeugd kon zich intussen vermaken door te kijken naar voorstelling Kabouterland en zich te laten schminken. Het enthousiasme van deze kinderen was zeer groot, gezien de reacties die vanuit de tent te horen waren tijdens de voorstelling.

Het panna voetbaltoernooi trok ook dit jaar weer jeugdige deelnemers die er een ware strijd van maakten. Regelmatig was dan ook ‘panna’ te horen, als er weer een bal tussen de benen door werd gespeeld.

In de middaguren werd de strijd op het feestterrein voortgezet bij het kratstapelen en het gatgraven. De dertig deelnemende teams van twee personen aan het kratstapelen kregen ieder twee minuten om en zo’n hoog mogelijke stapel te maken, zonder gebruik van hulpmiddelen. De hele stapel moet telkens met de hand opgetild worden, waarbij voorzichtigheid en precisie aan de ene kant en snelheid aan de andere kant het verschil tussen winnen of verliezen kan maken. De hoogste stapel bestond uiteindelijk uit 24 kratten. Dat is geen nieuw record, dat nog altijd op een hoogte van 27 kratten staat.

De grootste strijd speelde zich zaterdagmiddag deels onder de grond af bij het gatgraven. Maar liefst 29 teams melden zich aan om te proberen in 20 minuten het diepste gat te graven. De damesteams bleven gelukkig ook niet uit! Uiteindelijk hebben Remko Dijkman, geassisteerd door Erwin Langkamp, gewonnen door een gat te graven van 2,46 meter.

Het avondprogramma bracht 2 spectaculaire demonstraties. Het Axetreamteam deed zijn naam eer aan door allerlei kunstige wedstrijdonderdelen aan te gaan met kettingzagen en bijlen. Daarna was het de beurt aan de Noormannen, die messen en zwaarden gooien naar een hoger niveau tillen. Zelfs geblinddoekt gooien met een bijl op zijn lieftallige collega, ging deze noorman niet te ver!

Zondag 9 augustus werd het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttent, een jaarmarkt, de traditionele recordpoging, het zwientie tikken en om 22.30 uur het vuurwerk. Hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagd feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.