sharing etenendrinken in restaurant week

Restaurant Sharing eten&drinken is uitgenodigd om deel te nemen aan de Restaurant Week, die van 23 tot en met 29 augustus duurt. Aan het culinaire evenement mogen slechts 1250 restaurants in heel Nederland deelnemen. Het restaurant van Erwin van Beek en Tanja van Ruitenbeek is het enige restaurant in Raalte dat mee mag doen aan het evenement. “Het is best bijzonder om hier voor gevraagd te worden”, zegt Tanja.

De Restaurant Week is een idee van de online restaurantgids DiningCity.com. Het bedrijf werd in 1998 opgericht en is actief over de hele wereld. Op de website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijs, soort keuken, locatie en sfeer. Aan de hand van foto’s, menu’s, virtuele tours en video’s worden de restaurants vervolgens gepresenteerd. Daarnaast kun je op de site reserveren.

Sharing eten&drinken doet van maandag tot en met woensdag mee aan de Restaurant Week, aangezien donderdag Stöppelhaene begint. “Normaal gesproken zijn wij gesloten op maandag, maar vanwege de Restaurantweek zijn wij deze dag geopend. Drie dagen lang kun je bij Sharing eten&drinken voor slechts 25 euro een verrassingsmenu bestellen, exclusief drinken. “Aan ons de taak om onze gasten op een verrassende manier in de watten te leggen”, zegt Tanja.

Van de 1250 restaurants die mee mogen doen aan de Restaurant Week zijn er 1200 vaste deelnemers. Sharing eten&drinken zit bij de vijftig nieuwkomers. “De restaurants zijn ingedeeld in vier categorieën”, legt Tanja uit. “Je hebt sterrenzaken, betere middenklassers, trendy eetgelegenheden en de ruwe diamanten. Wij zitten in de laatste categorie. En het is aan ons om te laten zien dat wij hier thuis horen.”

Sharing eten&drinken dankt haar nominatie aan hun concept. “Wij zijn uitgenodigd voor deelname aan de Restaurant Week omdat ons concept eruit springt. Wat wij met name leuk vinden is dat de organisatie ons al binnen een maand na opening heeft weten te vinden. Met ons team willen wij dan ook laten zien dat onze deelname welverdiend is, aldus Tanja.

Of Sharing eten&drinken ook volgend jaar weer deel mag nemen aan de Restaurant Week is afhankelijk van de boordelingen van de gasten. Beoordelen zij het restaurant met een zes of hoger, dan is het restaurant er ook volgend jaar weer bij. “Volgend jaar is het evenement nog grootser aangezien dan de Restaurant Week voor de hele Benelux wordt georganiseerd. Dit is dan het grootste culinaire evenement wereldwijd.” En wij gaan er natuurlijk voor om daar volgend jaar bij te zijn.”

Sharing eten&drinken is te vinden aan de Varkensmarkt 4 in Raalte. Wil je reserveren, dan kun je dat via staging2.restaurantweek.nl of staging2.diningcity.com doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.