Home / archiefcentraal / schapen mogen weer op dijken groot salland

schapen mogen weer op dijken groot salland

Waterschap Groot Salland trekt vanaf maandag 9 augustus het eerder ingestelde beweidingverbod voor schapen op dijken in. Alle schapenhouders die een ontheffing voor schapenbeweiding bezitten mogen hun dieren weer op hun dijkdelen laten grazen.

Het waterschap gaf eind juli al een deel van de dijken in Salland vrij voor schapen. Het intrekken van het beweidingverbod gold toen alleen niet voor de dijken langs de noordzijde van het Zwarte Water en de Vecht tussen Zwartsluis, Hasselt, Zwolle, Dalfsen en Ommen. Dat was ook het geval voor de zuidelijke Vechtdijken vanaf Zwolle tot aan Ommen.

Het beweidingverbod was ingesteld omdat de dijken nog niet volledig waren hersteld van de droge periode. Bovendien zat er nog te weinig groei in de grasbekleding en het wortelstelsel. Door de neerslag en de lagere temperaturen is dat nu ook hersteld.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.